9 اصل مهم در طراحی سایت حرفه ای | مدیرنت
اصول طراحی وبسایت موثر
9 اصل مهم در طراحی یک سایت خوب و حرفه اییک طراحی وبسایت خوب و حرفه ای باید با انتقال پیام خاص خود، هدف مورد نظر خود را برآورده کند و همزمان مخاطب را جذب نماید. عواملی همچون طراحی ریسپانسیو، رنگها، تایپوگرافی، تصاویر، سادگی و عملکرد در طراحی خوب وبسایت نقش دارند.
هنگام طراحی یک وب سایت، عوامل کلیدی زیادی وجود دارد که بر نحوه درک و تاثیرگذاری آن موثر است. یک وب سایت با طراحی خوب و کاربردی می تواند به ایجاد اعتماد و هدایت بازدیدکنندگان به سمت اقدام (CTA) کمک کند. یک تجربه کاربری عالی شامل اطمینان از بهینه سازی طراحی وب سایت برای قابلیت استفاده (فرم و زیبایی) و سهولت استفاده (عملکرد) است.
در زیر برخی از موارد مهم را که باید در طراحی و پیاده سازی در نظر داشته باشیم را بیان کرده ایم، امیدواریم این موارد برای شما مفید واقع شود و بتواند به رشد کسب و کار آنلاین شما کمک کند. شرکت پیشگامان دامنه فناوری همیشه همراه شماست و می توانید از مشاوره های ما در جهت رشد کسب و کارتان استفاده کنید.
۱.هدف وبسایت
وب سایت شما باید نیازهای کاربر را برآورده سازد. داشتن یک هدف روشن و ساده در تمام صفحات به کاربر کمک می کند تا با آنچه ارائه می دهید، ارتباط برقرار کند.
هدف وب سایت شما چیست؟
✔️ آیا اطلاعات کاربردی مانند "راهنما و آموزش" ارائه می دهید؟
✔️ آیا یک وب سایت سرگرمی مانند پوشش اخبار ورزشی است؟
✔️ یا محصول یا خدمتی را به کاربر می فروشید؟
وب سایت ها می توانند اهداف مختلفی داشته باشند، اما اهداف اصلی برای همه وب سایت ها مشترک است، این اهداف عبارتند از:
- معرفی خود به دیگران (معرفی کالا و خدمات)
- برند سازی
- جذب مشتریان بالقوه
- فروش و خدمات پس از فروش
۲.سادگی
در هنگام طراحی تجربه کاربری UX و قابلیت استفاده وب سایت، سادگی استفاده را در نظر بگیرید. در زیر روش هایی را برای دستیابی به سادگی بیشتر در هنگام طراحی بیان کرده ایم:
استفاده از رنگ مناسب:
رنگ قدرت برقراری ارتباط و برانگیختن احساسات را دارد. پیدا کردن پالت رنگی که با برند شما مطابقت داشته باشد، به شما امکان می دهد تا رفتار مشتری را نسبت به برند خود تحت تاثیر قرار دهید. انتخاب رنگ را به کمتر از ۵ رنگ محدود کنید (از رنگ های زیاد در طراحی استفاده نکنید). رنگ های مکمل بسیار خوب عمل می کنند. ترکیبات رنگ دلپذیر باعث افزایش تعامل مشتری و احساس خوب کاربر می شود.
استفاده از فونت مناسب:
تایپوگرافی و فونت مناسب نقش مهمی در وب سایت شما دارد. این موضوع، توجه را جلب می کند و به عنوان تفسیر بصری صدای برند عمل می کند. فونت ها باید خوانا و ساده باشند و حداکثر از ۳ فونت مختلف در وب سایت استفاده کنید. استفاده از فونت نامناسب باعث می شود تا کاربر نتواند با متن ارتباط برقرار کند.
تصاویر:
تصاویر شامل تمام جنبه های بصری مورد استفاده در ارتباطات است. این مورد شامل عکاسی، طراحی تصویر، ویدیو و انواع فرمت های گرافیک می شود. تصاویر باید گویا و خلاقانه بوده و روح موضوع را به تصویر بکشند. علاوه بر این تصاویر به عنوان مجسم کننده شخصیت برند عمل می کنند. بیشتر اطلاعات اولیه ای که ما در وب سایت ها دریافت می کنیم، بصری است. به عنوان اولین برداشت کاربر، مهم است که از تصاویر با کیفیت بالا برای ایجاد تصویری از حرفه ای بودن و اعتبار در ذهن بازدیدکنندگان استفاده شود.
۳.ناوبری (Navigation):
ناوبری یا مسیر حرکت و هدایت کاربر، به عنوان سیستم مسیریابی در وبسایت عمل میکند که بازدیدکنندگان از طریق آن با وبسایت تعامل کرده و آنچه را که به دنبالش هستند پیدا میکنند. ناوبری وبسایت برای حفظ بازدیدکنندگان، بسیار مهم و کلیدی است. اگر ناوبری وبسایت گیج کننده باشد، بازدیدکنندگان از سایت خارج شده و نیازشان را در جای دیگری پیدا میکنند. کلید موفقیت در این موضوع، طراحی بصری ساده و یکسان نگه داشتن ناوبری در تمامی صفحات است.
۴.الگوی خواندن F شکل (F-Shaped Pattern Reading):
الگوی F شکل، رایجترین شیوهای است که بازدیدکنندگان در وبسایت متن را اسکن میکنند. مطالعات ردیابی چشم نشان دادهاند که بیشتر آنچه مردم میبینند در قسمتهای بالایی و راست صفحه قرار دارد. چیدمان به شکل F، با الگوی طبیعی خواندن ما (از راست به چپ و از بالا به پایین) مطابقت دارد. یک وبسایت با طراحی موثر، با الگوی طبیعی اسکن کردن صفحه توسط خواننده کار میکند.
۵.سلسله مراتب بصری (Visual Hierarchy):
سلسله مراتب بصری، به معنای چیدمان عناصر بر اساس اهمیت آنهاست. این کار با استفاده از اندازه، رنگ، تصویر، کنتراست، تایپوگرافی، فضای خالی، بافت و سبک انجام میشود. یکی از مهمترین کارکردهای سلسله مراتب بصری، ایجاد یک نقطه کانونی است؛ این نقطه به بازدیدکنندگان نشان میدهد که مهمترین اطلاعات کجاست.
۶.محتوا (Content):
یک وب سایت باکیفیت، در کنار طراحی عالی، محتوای عالی نیز دارد. استفاده از نحوه نگارش جذاب و محتوای باکیفیت می تواند بازدیدکنندگان را جذب و تحت تاثیر قرار داده و آنها را به مشتری تبدیل کند.
۷. چیدمان مبتنی بر گرید (Grid Based Layout) :
گرید (شبکه) به ساختار بندی طراحی شما و سازماندهی محتوای شما کمک می کند. گرید به تراز کردن عناصر در صفحه و مرتب نگه داشتن آن کمک می کند. چیدمان مبتنی بر گرید، محتوا را در یک ساختار شبکه ای منظم و محکم با ستون ها، بخش هایی که تراز شده و حس تعادل را القا می کنند، سازماندهی می کند و نظم را برقرار می کند و در نتیجه، وب سایتی با زیبایی بصری ایجاد می کند.
۸.سرعت بارگذاری (Load Time):
انتظار برای بارگذاری یک وب سایت باعث از دست رفتن بازدیدکنندگان می شود. تقریباً نیمی از بازدیدکنندگان وب انتظار دارند که سایتی در 2 تا 4 ثانیه بارگذاری شود و به طور بالقوه سایتی را که بیش از 4 ثانیه زمان بارگزاری آن طول می کشد را ترک می کنند. بهینه سازی اندازه تصاویر به بارگذاری سریعتر سایت شما کمک می کند.
۹.سازگاری با موبایل (Mobile Friendly):
افراد بیشتری از تلفن همراه برای وبگردی استفاده می کنند (حدود 70 تا 80 درصد بازدیدها از طریق تلفن همراه انجام می شود). مهم است که وب سایت خود را به صورت واکنشگرا یا ریسپانسیو (responsive) بسازید تا وب سایت شما بتواند با نمایشگرهای مختلف سازگار شود.