راهنمای گام به گام برای تدوین استراتژی بازاریابی محتوا

راهنمای گام به گام برای تدوین استراتژی بازاریابی محتوا

راهنمای گام به گام برای تدوین استراتژی بازاریابی محتوا

استراتژی بازاریابی محتوای شما بر نحوه دسترسی شما به مخاطبان تأثیر می گذارد. اگر استراتژی محتوا ندارید، باید سریعتر آنرا ایجاد کنید. بسیاری از کسب و کارها در مورد اینکه از کجا شروع کنند دچار مشکل هستند و نمی‌دانند چگونه باید شروع کرد:

چه محتوایی باید تولید کنید؟
هر چند وقت باید محتوا تولید کنید؟
و کجا باید آنرا انتشار داد؟

ما در این مقاله به این سوالات پاسخ خواهیم داد.

نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشید این است که محتوا به عنوان یک آهنربا عمل می کند، افراد را به سمت کسب و کار و وب سایت شما می کشاند، و به شما این فرصت را می دهد که آنها را به مشتری یا دنبال کننده تبدیل کنید. بدون برنامه بازاریابی محتوا، نمی توانید انتظار داشته باشید که مردم به راحتی به وب سایت شما دست یابند. در این مقاله، ما به شما یاد می‌دهیم که چگونه محتوایی ایجاد کنید که بتواند مخاطب را جذب و تبدیل کند.

استراتژی بازاریابی محتوا چیست و چرا مهم است؟

استراتژی بازاریابی محتوا مجموعه مراحلی است که شما برای تحقیق، ایجاد، انتشار و ترویج اطلاعاتی که برای مخاطبانتان ارزشمند است انجام می دهید. محتوا چیزی نیست جز متن، صدا یا ویدیو که به افراد در حل مشکلات کمک می کند. عنصر اصلی که هر استراتژی بازاریابی محتوا به آن نیاز دارد کیفیت محتوا است. محتوای زیادی در اینترنت موجود است، برخی از آن ها بی فایده است، اما محتوای عالی زیادی نیز وجود دارد.

شما باید بهتر از رقیب خود کار کنید. در غیر این صورت، محتوای شما در SERP ها (صفحات نتایج موتور جستجو) قابل مشاهده نخواهد بود. یک استراتژی بازاریابی محتوایی اثر بخش می تواند سه برابر بیشتر از تبلیغات پولی سرنخ ایجاد کند. تولید سرنخ یکی از مهمترین معیارهای سنجش کسب و کار است. هرچه سرنخ های بیشتری وارد کنید، فرصت های بیشتری برای فروش خواهید داشت.

استراتژی بازاریابی محتوای خود را به عنوان یک بازاریاب و معرف برای مشتریان احتمالی در نظر بگیرید، پیشنهاد شما مانند قلاب است. به جای اینکه پول خود را به سمت تبلیغات ببرید، روی جذب کاربران با ایجاد محتوای قوی تمرکز کنید.

چگونه بفهمیم که آیا واقعاً نیاز به توسعه یک استراتژی بازاریابی محتوا دارید؟

تعداد بسیار کمی از کسب و کارها از استراتژی بازاریابی محتوا سود می برند. از خود بپرسید که آیا مشتریان احتمالی شما مشکلات یا اهدافی دارند که به دنبال پاسخ برای آنها هستند؟!  اگر پاسخ «بله» است، به یک برنامه بازاریابی محتوا نیاز دارید.

فرض کنیم که شما یک محصول مصرفی را می فروشید که می خواهید افراد بیشتری آن را بخرند. به جای پرداخت هزینه برای تبلیغات (یا علاوه بر آن) مقالاتی می نویسید که برای مخاطبان هدفتان جذاب هستند. هدف این است که این محتواها را به طور رایگان در اختیار کاربران قرار دهید تا به آنها در حل مشکلات یا اهدافشان کمک کند.

به دلیل آن مقالات، مشتریان بالقوه وب سایت شما را پیدا می کنند. آنها مطالب شما را می خوانند، از آنها خوششان می آید و شما را دنبال می کنند. زمانی که آنها به محصولی مانند محصول شما نیاز دارند، برند شما در اولویت است. با این حال، بدون استراتژی بازاریابی محتوا، شما ممکن است محتوایی نامربوط یا با بازدهی کم ایجاد کنید، یک استراتژی محتوایی به شما این امکان را می دهد محتوای مناسب را در زمان مناسب ایجاد کنید.

چرا ایجاد یک استراتژی بازاریابی محتوا برای به دست آوردن تبدیل های بیشتر بسیار مهم است

مصرف کنندگان وقتی آماده هستند خرید می‌کنند، ساده است. اما یک استراتژی بازاریابی محتوا به شما امکان می‌دهد در لحظه‌ای که مشتری تصمیم به خرید می‌گیرد حضور داشته باشید. تدوین استراتژی، اغلب برندگان بازاریابی محتوا را از کسانی که هرگز موفق به دستیابی به مخاطبان خود نمی شوند جدا می کند.

با داشتن یک استراتژی، موارد زیر را خواهید فهمید:

کدام کلمات کلیدی را هدف قرار دهید
لحنی که باید در محتوای خود استفاده کنید
چه زمانی محصول خود را ذکر کنید
چگونه یک دعوت یا اقدام به تماس ارائه کنیم

شما فقط نمی خواهید مردم مطالب شما را بخوانند. شما می خواهید آنها قدم بعدی را بردارند. برای متقاعد کردن آنها، نشان دهید که شما یک کسبو کار پویا و خلاق هستید، محتوای باکیفیت تری نسبت به رقبای خود ارائه دهید. یک استراتژی بازاریابی محتوا طراحی کنید که به شما کمک کند در زمانی که کاربران به شما نیاز دارند به آنها دسترسی پیدا کنید.

تدوین استراتژی بازاریابی محتوا

چگونه یک استراتژی بازاریابی محتوا با نرخ تبدیل بالا ایجاد کنیم

ممکن است بدانید که به یک استراتژی بازاریابی محتوا نیاز دارید، اما شاید ندانید از کجا شروع کنید. ما یک راهنمای گام به گام ایجاد کرده‌ایم که می‌توانید آن را دنبال کنید تا مطمئن شوید که تا حد امکان به مخاطبان خود دسترسی دارید.

مرحله 1: تحقیق کلمات کلیدی هدف

بسیاری از بازاریابان به اشتباه معتقدند که کلمات کلیدی مهم نیستند، اما اینطور نیست. هنگامی که شخصی یک عبارت را در گوگل تایپ می کند، حتی اگر از آن آگاه نباشد از کلمات کلیدی استفاده می کند. شما باید بفهمید که چه کلمات کلیدی برای جستجوگران جذاب خواهد بود.

ابزارهای زیادی برای یافتن کلمات کلیدی وجود دارد، با یک کلمه کلیدی ساده شروع کنید، سپس کلمات کلیدی طولانی تر را برای اضافه کردن به لیست خود پیدا کنید. شما می توانید کلمات کلیدی رقابتی و غیر رقابتی را هدف قرار دهید. روی تغییرات کلمات کلیدی طولانی تر تمرکز کنید تا ترافیک هدفمند به سایت خود را به دست آورید.

به عنوان مثال، کلمه کلیدی مانند "کفش دویدن" طیف وسیعی از افراد را هدف قرار می دهد. کلمه کلیدی "کفش دویدن برای زانوهای آسیب دیده" مخاطبان شما را محدود می کند، که در مورد جذب و تبدیل سرنخ های واجد شرایط، چیز خوبی است.

مرحله 2: کلمات کلیدی مرتبط را پیدا کنید

شما نمی خواهید منحصراً به یک کلمه کلیدی تکیه کنید. برای کمک به گوگل برای درک محتوای شما، کلمات کلیدی مرتبط را با هم ترکیب کنید. فقط به تایپ کلمات کلیدی مرتبط با موضوع خود ادامه دهید و کلمات کلیدی مرتبطی را که برای مخاطبان شما منطقی است بنویسید.

Google اطلاعات زیادی را تجزیه می کند، بنابراین شما می‌خواهید تا آنجا که می‌توانید به آن کمک کنید. به عنوان مثال، بسیاری از کلمات کلیدی دارای معانی دوگانه هستند، بنابراین افزودن کلمات کلیدی مرتبط به گوگل کمک می کند تا بفهمد که چه نوع جستجویی را هدف قرار می دهد.

مرحله 3: برای هر کلمه کلیدی یک صفحه وب طراحی کنید

یک صفحه وب اصلی ایجاد کنید که بتوانید از آن به عنوان الگو استفاده کنید. به این ترتیب، می توانید آن را برای هر قطعه محتوایی که ایجاد می کنید کپی کنید. صفحه وب باید شامل کلمه کلیدی هدف، کلمات کلیدی مرتبط و هر اطلاعات دیگری باشد که قبل از شروع تولید محتوا باید بدانید.

تا زمانی که صفحه‌ وب دارید، می‌توانید ایده‌های خود را با سایر افراد تیم خود به اشتراک بگذارید، بازخورد دریافت کنید و محتوایی را منتشر کنید تا متناسب با برنامه شما باشد. اگر می خواهید استراتژی بازاریابی محتوای شما سازماندهی شده باشد، این مرحله را نادیده نگیرید.

مرحله 4: ساختار محتوایی را که ایجاد می کنید مشخص کنید

طرح کلی به شما کمک می کند ایده های خود را سازماندهی کنید و مقاله خود را ساختار دهید تا حداکثر تأثیر را هم برای سئو و هم برای خوانندگان داشته باشد. همچنین به شما کمک می کند تصمیم بگیرید که چه موضوعات فرعی را می خواهید پوشش دهید و از فراموش کردن ایده ها قبل از شروع محتوا جلوگیری می کند.

طرح کلی باید در صفحه وب شما باشد. در صورت لزوم، هر موضوع فرعی را در طرح کلی با برچسب عنوان مناسب و سایر اطلاعات مفید برچسب بزنید (لینک سازی داخای). به عنوان مثال، در زیر هر موضوع فرعی، می‌توانید آماری را که می‌خواهید ذکر کنید یا پیوندهایی که می‌خواهید وارد کنید، درج کنید.

مرحله 5: یک پیش نویس از محتوای خود ایجاد کنید

هر قسمت از محتوا به صورت پیش نویس شروع می شود. می توانید از Microsoft Office، Google Docs یا هر برنامه دیگری که با آن راحت هستید استفاده کنید. حتی می توانید پیش نویس های خود را در وردپرس یا سیستم مدیریت محتوای دلخواه خود بنویسید.

پس از نوشتن پیش‌نویس، اجازه دهید یک یا دو روز بماند و سپس آن را اصلاح و ویرایش کنید. از طرف دیگر، آن را به یک ویرایشگر متن بفرستید که بتواند اشتباهات را تشخیص دهد و به جهش های منطقی و سایر مسائل اشاره کند.

مرحله 6: یک برنامه انتشار و تبلیغات طراحی کنید

شما می توانید تصمیم بگیرید که هر چند وقت یکبار می خواهید محتوای خود را منتشر کنید. به عنوان مثال، اگر هر دوشنبه محتوای جدیدی را منتشر می‌کنید، خوانندگان شما می‌دانند چه زمانی باید دوباره بررسی کنند و آخرین پیشنهاد شما را بخوانند. ممکن است سه بار در هفته، هر روز هفته یا حتی هر روز منتشر کنید.

سعی کنید مطالب را در روزهای ثابت و در زمان های ثابت منتشر کنید. احتمالاً چند ساعت استراحت به شما آسیبی نمی رساند، اما سازمان کلید موفقیت استراتژی بازاریابی محتوای شما است. همچنین باید برای ارتقای محتوا برنامه ریزی کنید. پست کردن محتوای جدید در رسانه های اجتماعی و ارسال ایمیل به افرادی که در خبرنامه شما عضو هستند می تواند تأثیر زیادی بر تعداد افرادی که محتوای شما به آن دسترسی پیدا می کند داشته باشد.

مرحله 7: ارتباط با اینفلوئنسرها را انجام دهید

وقتی از افراد یا برندهایی در محتوای خود نام می برید، با آنها تماس بگیرید و از آنها بخواهید که محتوای شما را به اشتراک بگذارند. بسیاری از آنها پیگیری نمی کنند، اما این یک بازی اعداد است. هرچه با افراد بیشتری تماس بگیرید، اشتراک‌های بیشتری دریافت خواهید کرد.

همچنین می توانید با افرادی که ممکن است محتوای شما را جالب بدانند و دنبال کنندگان آنلاین زیادی دارند در تماس باشید. اینفلوئنسرها می‌توانند محتوای عمومی را بصورت ویروسی منتشر کنند، بنابراین اگر محتوای خارق‌العاده‌ای دارید، می‌خواهید به آن فرصت دهید تا توسط افراد مخاطب هدفتان دیده شود. ممکن است انتشار محتوا توسط اینفلوئنسرها دارای هزینه باشد اما بر ایجاد روابط و کمک آنها تمرکز کنید.

مرحله 8: زمانی را برای پیوند داخلی اختصاص دهید

پیوند داخلی به رتبه بهتر محتوای شما در SERP کمک می کند و افراد را در صفحه نگه می دارد. شما نمی خواهید بازدیدکنندگان وب سایت پس از خواندن مقاله شما  از سایت شما بروند، قطعا می خواهید که آنها به دیگر محتوای شما نیز مراجعه نمایند.

بدیهی است، اگر از ابتدا یک استراتژی بازاریابی محتوا ایجاد می کنید، محتوای موجود ندارید. همانطور که محتوای جدید اضافه می کنید، به مقالات قدیمی برگردید و پیوندهای مرتبط را به مقالات جدیدتر اضافه کنید. اگر نسخه پریمیوم افزونه Yoast را دارید، پیشنهادات خودکار برای پیوندهای داخلی دریافت خواهید کرد. این می تواند روند را به طور قابل توجهی سرعت بخشد. با این حال، به یاد داشته باشید که لینک های داخلی با کیفیت بالا مهم هستند. متن لنگر خود (کلماتی که پیوند داده می شوند) را برای مقاله هدف بهینه کنید. به عنوان مثال، از عبارات بی معنی مانند «اینجا کلیک کنید» استفاده نکنید. در عوض، پیوندهای داخلی را به طور طبیعی با استفاده از متن لنگر با کلمات کلیدی مرتبط ترکیب کنید.

چک لیست توسعه استراتژی بازاریابی محتوا

چک لیست توسعه استراتژی بازاریابی محتوا

در بالا ما هشت مرحله مورد نیاز برای ایجاد یک استراتژی بازاریابی محتوا را بیان کردیم، اما اکنون از کجا شروع می کنید؟ داشتن یک چک لیست مفید می تواند به آسان تر و کارآمدتر شدن این فرآیند کمک کند. در اینجا یک چک لیست استراتژی بازاریابی محتوا برای شروع شما آمده است:

  • تحقیق در مورد کلمات کلیدی: مطمئن شوید که فهرست گسترده ای از کلمات کلیدی مرتبط با محصولات، خدمات یا نام تجاری خود دارید. این لیست را دائماً به روز کنید تا ایده های کلیدواژه جدید را در خود گنجانده باشد تا هرگز محتوایتان تمام نشود.

  • اهداف محتوا: با انتشار محتوا می خواهید به چه چیزی برسید؟ هر قسمت از محتوا می تواند هدف جداگانه ای داشته باشد. به عنوان مثال، یکی ممکن است برای افزایش محبوبیت برند باشد، در حالی که دیگری تبدیل سرنخ ها باشد.

  • طول محتوا: می‌خواهید مقالات شما چقدر طول بکشد؟ محتوای طولانی اغلب در SERP ها جذابیت بیشتری پیدا می کند زیرا دقیق تر در نظر گرفته می شود. مقالات بالای 1500 کلمه معمولا برای موتورهای جستجو جذاب تر هستند.

  • راهنمای سبک نوشتار: یک راهنمای نوشتار ایجاد کنید تا هر قطعه از محتوا دارای صدا، لحن و ظاهر ثابتی باشد. این راهنما شامل جزئیاتی مانند نحوه نگارش، تعداد تصویری که برای هر مقاله باید استفاده شود و تعداد زیرعنوان می باشد.

  • چیدمان محتوا: محتوای مهم و دارای کلمات کلیدی بیشتر را در بخش های بالاتر مقاله قرار دهید و در ابتدا یک راهنمای دسترسی به بخش های محتوا ایجاد کنید.

  • محتوای غیر متنی: ایجاد ویدیو، اینفوگرافیک و محتوای تعاملی را در نظر بگیرید تا در کنار محتوای متنی خود کار کنید. می توانید این قطعات را در مقالات خود قرار دهید تا جذاب تر شوند.

  • نوشتن و بازنگری: سیستمی برای ایجاد و تصحیح محتوا ایجاد کنید تا کار شما را بهتر منعکس کند. شما می توانید فردی را در تیم خود برای این کارها تعیین کنید یا در صورت لزوم آنها را برون سپاری کنید.

  • مخاطب هدف: هر محتوایی باید بخش خاصی از بازار هدف شما را هدف قرار دهد.

  • تبلیغات: نحوه تبلیغ محتوای خود را مشخص کنید. استراتژی بازاریابی محتوای شما برای ارتقاء می تواند شامل بازاریابی ایمیلی، تبلیغات کلیکی و غیره باشد.

در صورت لزوم می توانید به این چک لیست استراتژی بازاریابی محتوا مراجعه کنید تا در مسیر خود بمانید. شما همچنین می توانید استراتژی خود را برای بازتاب اهداف جدید یا دستیابی به مخاطبان جدید اصلاح کنید.

چند مثال استراتژی بازاریابی محتوای با نرخ تبدیل بالا

اگر به تازگی شروع به توسعه استراتژی بازاریابی محتوای خود کرده اید، مثال هایی می توانند کمک کننده باشند. آنها به شما نشان می دهند که محتوای شما چگونه ممکن است به نظر برسد و الهام بخش کمپین های آینده شما باشد. در زیر سه مثال استراتژی بازاریابی محتوا از شرکت های خارجی و دو مثال از شرکت های ایرانی را برای شروع و بررسی شما آورده شده است.

سایت Backlinko

برایان دین از بکلینکو تقریباً با تمام موضوعات موجود در بازاریابی محتوا مخالفت کرد. به جای نوشتن تعداد زیادی مقاله کوتاه و مختصر، او تصمیم گرفت مقالات گسترده و غنی از کلمات کلیدی را منتشر کند. تا به امروز، او فقط چند ده مقاله در وبلاگ خود دارد، اما ترافیک زیادی دریافت می کند. او همچنین یکی از محبوب ترین وبلاگ نویسان در حوزه بازاریابی است.

اما او چطور این کار را انجام داد؟ از طریق ایمیل. او زمان زیادی را صرف تبلیغ محتوای خود با درخواست پیوند و اشتراک گذاری می کند.

شما می توانید در مورد استراتژی بازاریابی محتوای آسمان خراش او (محتوای طولانی)  و اینکه چگونه او سئوی خود را از طریق آن افزایش می دهد، بررسی کنید اما مجبور نیستید استراتژی خود را تا این حد پیش ببرید، می توانید از درک نحوه عملکرد استراتژی او سود ببرید.

سایت Zappos

Zappos به‌عنوان یکی از موفق‌ترین شرکت‌های جهان در بخش بازاریابی محتوا خوب عمل کرده است و از وبلاگ خود برای جذب مخاطبان زیادی استفاده می‌کند. می بینید که Zappos فقط در مورد نحوه انتخاب یک جفت کفش مناسب مقاله نمی نویسد، در عوض، این شرکت طیف گسترده ای از موضوعات را پوشش می دهد تا برای مخاطبان هدف خود جذاب باشد.

از قطعات رنگی محلی گرفته تا نکات سفر، اطلاعات زیادی را در وبلاگ Zappos پیدا خواهید کرد. این برند تجارت الکترونیک حتی در مورد چگونگی ماندگاری طولانی‌تر کفش‌ها و لباس‌هایتان می‌نویسد، که به نظر خلاف واقع می‌رسد، اما اطلاعات جذاب است و موجب اعتماد بیشتر مشتری می شود.

سایت Hubengage

Hubengage اپلیکیشنی است که به ارتقای انگیزه و مشارکت کارکنان کمک می کند. Hubengage در وبلاگ خود مقالاتی در مورد چگونگی شادتر کردن کارمندان منتشر می کند. این شرکت همچنین محتوایی را در مورد رقابت خود و موارد استفاده منتشر می کند. شما می توانید از مطالعه استراتژی بازاریابی محتوای Hubengage بهره مند شوید زیرا این استراتژی متنوع است اما همیشه با مخاطبان خود هماهنگ است. این شرکت همچنین یک مثال عالی از نحوه گنجاندن پست های تبلیغاتی در استراتژی بازاریابی محتوای خود ارائه می دهد.

سایت دیجی کالا

دیجی کالا به عنوان بزرگترین فروشگاه اینترنتی ایران برای فروش محصولات خود از بلاگ، نقد و بررسی، مقایسه و آنباکس کالا استفاده می کند.  با بررسی محصولات و مقالات شرکت متوجه می شود که اکثر آنها با پیوندهای داخلی و ایجاد محتواهای کوتاه آموزشی و کاربردی سعی در نگه داشت و ترغیب مخاطب به خرید کالا را دارد. علاوه بر استراتژی تولید محتوای هدفمند، دیجی کالا از انواع مختلف تبلیغات نیز برای پیشبرد کمپین های خود بهره میبرد.

سایت علی بابا

کمتر کسی را در ایران میبینیم که نام آژانس مسافرتی علی بابا را نشنیده باشد و یا از آن بلیط تهیه نکرده باشد. این سایت از تولید محتوای هدفمند در زمینه معرفی مکان ها و جاذبه های گردشگری بهره میبرد و ضمن معرفی مکان های تفریحی اقدام به ترغیب کاربر به خرید بلیط و تور آن می کند. اکثر محتواهای علی بابا بصورت جامع و طولانی تهیه شده است و دارای تصاویر و ویدئو هایی جذاب است.

نتیجه نهایی

یک استراتژی بازاریابی محتوا به سادگی بوجود نمی آید و ایجاد آن به زمان و تلاش نیاز دارد. از راهنمای ما برای توسعه استراتژی بازاریابی محتوا استفاده کنید، سپس شروع به ایجاد و انتشار محتوای خود کنید. از ابزارهای آنالیز رفتار کاربر مانند گوگل آنالیتیکس استفاده کنید و از رفتار آنها در تحلیل داده ها استفاده کنید.

هرچه بیشتر در مورد عملکرد محتوای خود بدانید، بهتر می توانید استراتژی بازاریابی محتوای خود را کامل کنید. تست های A/B را برای اصلاح صفحات فرود و صفحه اصلی خود یا آزمایش CTA های مختلف در پست های وبلاگ خود اجرا کنید. همانطور که نام تجاری شما رشد می کند، آزمایش های جدیدی را ایجاد کنید. شما می توانید این داده ها را در تصمیمات آینده ایجاد محتوا بگنجانید.

بازاریابی محتوا می تواند به رشد کسب و کار شما کمک کند، اما تنها در صورتی که تصمیمات مبتنی بر داده بگیرید و از برندهای دیگر (رقبای موفق) یاد بگیرید. روی راه اندازی موتور بازاریابی محتوای خود تمرکز کنید، سپس به عقب برگردید و تنظیمات کوچکی را برای افزایش نرخ تبدیل انجام دهید.

نویسنده محتوا نویسنده: علیرضا نوفرستی | متخصص دیجیتال مارکتینگ شرکت پیشگامان دامنه فناوری

اشتراک گذاری:

خدمات دیجیتال مارکتینگ مرتبط

نظر بدهید