نحوه عملکرد گوگل | چهار استراتژی قدرتمند سئو برای افزایش رتبه

نحوه عملکرد گوگل | چهار استراتژی قدرتمند سئو برای افزایش رتبه

جستجوگر گوگل چیست و چگونه کار می کند؟

اگر تلاش می‌کنید از نحوه عملکرد گوگل سر درآورید، باید بگویم دارید کار بیهوده ای انجام می دهید. هزاران وبلاگ نویس و روزنامه نگار اطلاعات زیادی را منتشر می کنند که صحیح نیستند. اگر همه توصیه های مربوط به سئو را رعایت کرده باشید، باز هم ساده نیست که جایگاه برتر را در گوگل کسب کنید. حتی این خطر وجود دارد که به عملکرد سایت خود آسیب برسانید و رتبه بندی را با مشکل مواجه سازید.

میخواهم رازی از وبلاگ نویسان برایتان فاش کنم.  کارآموزان، دستیاران و گاهی اوقات نویسندگان فریلنسر یا نویسندگان پشت پرده مقاله هایی درباره آخرین به روزرسانی ها، تکنیکها یا نکته های مربوط به سئو می نویسند. حرفه آنها مقاله نویسی است و خیلی کم پیش می آید پستهای مربوط به سئو را متخصصان این حوزه که مسئولیت روزمره شان افزایش آمار بازدید سایت و دستیابی به رتبه های برتر در موتورهای جست و جوست، بنویسند.  می توانید از کسی که نمی داند چگونه این کار را انجام دهد، چیزی یاد بگیرید؟ به همین دلیل باید توصیه های منتشر شده در پست های وبلاگی را با درایت بیشتری به کار بگیری.

اشتباه نکنید! من عاشق وبلاگ نویسان هستم. وبلاگ نویسانی هم هستند که جزو فعالان و نویسندگان خوب این حوزه محسوب میشوند و از پس نوشتن مطلب درباره سئو به خوبی بر می آیند، اما متأسفانه روزبه روز، تفکیک نوشته های ارزشمند و درست از نوشته های کم ارزش و گاهی نادرست دشوارتر می شود.

نگران نباشید، ما به شما کمک می کنیم تا باورهای اشتباه رایج درباره سئو را کنار بگذارید و در دام نوشته های نادرست گوگل گرفتار نشوید. به نظر من، برای درک بهتر نحوه عملکرد امروز گوگل، باید کمی درباره تاریخچه آن بدانیم.

نحوه عملکرد گوگل

روشهای قدیمی سئو دیگر جواب نمی دهد!

در روزهای ابتدایی فعالیت گوگل، تقریباً بیش از بیست سال پیش، این شرکت موتور جست وجوی هوشمندی را برای گشت و گذار در شبکهٔ جهانی وب راه اندازی کرد. با ارائه نتایج جست وجوی مرتبط، گوگل به عهد خود وفا کرد.

با گذشت ،زمان کاربران اینترنت متوجه شدند که به جای جست وجو در صدها صفحه، می توانند به راحتی موضوع مدنظر خود را در گوگل و بینگ تایپ کرده و بهترین نتیجه را دریافت کنند. این اتفاق باعث رشد و افزایش تعداد کاربران گوگل شد. طولی نکشید که وب مستران باهوش توانستند با هک های کوچک و زیرکانه، به رتبه های برتر در نتایج گوگل دست یابند.

وب مستران یعنی مدیران سایتهای اینترنتی با قراردادن کلمه های کلیدی در صفحه، می توانستند کاری کنند که سایتشان تقریباً برای هر کلمه یا عبارتی در رتبه بندی های گوگل ظاهر شود. این موضوع باعث شد تا افراد تلاش کنند تا جایی که میتوانند برای سایت خود کلمه کلیدی بیابند. صفحه ای که بیشترین کلمه های کلیدی را تکرار کرده بود برنده میشد و به سرعت در بالای نتایج جست وجو قرار میگرفت.

به طور طبیعی اسپمرها یا هرزنامه نگاران بیشتری به این موضوع پی بردند و وعدهٔ گوگل به عنوان "مرتبط ترین موتور جست وجو" به چالش کشیده شد. وب مستران و اسپمرهای دود چراغ خورده، روش های زیرکانه ای برای تکرار صدها کلمه کلیدی در صفحه و پنهان کردن آنها از چشم کاربران یافتند و ناگهان کاربر از همه جا بی خبری که به دنبال موضوع «تعطیلات در شمال» است، با سایتی در مورد شرط بندی مواجه می شود. گوگل چگونه می تواند جایگاه خود را به عنوان مرتبط ترین موتور جست وجو حفظ کند، در حالی که افراد همچنان صفحات با نتایج ناخواسته را اسپم میکنند و نتایج مرتبط را در پایینترین رتبه قرار می دهند؟

نخستین به روزرسانی گستردۀ گوگل با نام رمز فلوریدا در نوامبر سال ۲۰۰۳ منتشر شد و به طور مؤثر اسپمرها را در مسیر خود متوقف کرد. این به روزرسانی استفاده از کلمه های کلیدی بیشتر را کاری بی فایده کرد. تاریخچه طولانی به روزرسانی های گوگل آغاز شد و بازی با سیستم را برای اسپمرها دشوار کرد، همچنین رتبه بندی در گوگل هم برای همه کمی پیچیده تر شد.

به روز رسانی های گوگل و نحوه مقاومت در برابر آنها

بیست سال به سرعت گذشت و رتبه بندی در گوگل به موضوعی کاملا رقابتی و پیچیده تبدیل شد. به زبان ساده تر، همه میخواهند در بالاترین رتبه نتایج گوگل قرار بگیرند. در مقابل، گوگل برای حفظ موتور جست وجوی مرتبط خود میجنگد و می خواهد نتایجی مرتبط با جست وجوی کاربران ارائه دهد . این موضوع خیلی هم آسان نبوده است ، دقیقاً مانند پرکردن صفحه از کلمه های کلیدی، روش دیگری کشف شد، اینکه هرچه بیشتر به صفحات خودتان لینک بدهید ، هرچه در یک صفحه لینک های داخلی و خارجی بیشتری داشته باشد، شانس بیشتری دارد که در نتایج جست وجوی گوگل رتبه بهتری داشته باشد. این شیوه روزنه ای دیگر ایجاد کرد که اسپمرها از آن سوء استفاده کنند.

همراه با به روزرسانی جدید گوگل در سال ۲۰۱۲، " پنگوئن" ارائه شد. به روزرسانی پنگوئن گوگل، سایتهایی با پیوندهای مشکوک با یک آنکر تکست مشابه را که به یک صفحه اشاره داشتند، جریمه و به طور کامل از فهرست نتایج گوگل حذف کرد. بسیاری از کسب و کارهای متکی به ترافیکهای جست وجو یک شبه همه فروش خود را از دست دادند فقط به این دلیل که گوگل بر این باور است سایت هایی با صدها پیوند که فقط حاوی یک عبارت اند پیوندهای خود را به طور طبیعی به دست نمی آورند. گوگل معتقد که تعداد این پیوندها شاخص خوبی برای تشخیص این موضوع است که آیا صاحب سایت قصد بازی با سیستم را دارد یا خیر.

اگر این تغییرات را نگران کننده می دانید اعمالشان نکنید. در تاریخچه کوتاه به روزرسانی های مهم گوگل، می توانید دو نکته کارآمد برای کسب رتبه های برتر در گوگل را مشاهده کنید:
1-  اگر میخواهید در رتبه برتر گوگل بمانید هرگز به یک روش اعتماد نکنید.
2- همیشه اطمینان حاصل کنید که استراتژی های بهینه سازی برای موتور جست وجوی شما به بهترین روشهای سئو متکی اند.

قدرت، اعتماد، ارتباط و رفتار کاربر، چهار استراتژی قدرتمند سئو

نسبت به نسخه اصلی و قدیمی ۱۹۹8 ، گوگل پیشرفت چشمگیری داشته است. اریک اشمیت مدیر عامل سابق گوگل، اعلام کرد که گوگل برای تعیین رتبه بندی سایتها در نتایج بالاتر، بیش از دویست عامل را در نظر می گیرد. امروزه گوگل به بیش از دویست عامل توجه می کند. گوگل چگونگی رفتار کاربران، تعداد پیوندهایی که به سایت شما هدایت می شوند، میزان مطمئن بودن سایت های پیونددهنده، تعداد سوشال منشن های مربوط به برند، میزان مرتبط بودن صفحه،  قدمت سایت و سرعت بارگذاری سایت را بررسی و ارزیابی می کند.

آیا این موضوع به این معناست که کسب رتبه های برتر در گوگل کاری دشوار یا ناممکن است؟ خیر در واقع میتوانید از این مزیت به نفع خود استفاده کنید.

الگوریتم گوگل پیچیده است، اما لازم نیست برای فهم نحوه عملکرد گوگل، طراح موشک باشید. در واقع فقط کافی است با این چهار اصل آشنا باشید و با کاربست آنها متوجه شوید که چرا یک سایت بالاتر از سایت دیگر قرار می گیرد یا چه کاری باید انجام دهید که سایت تان از سایت رقیب پیشی بگیرد. این چهار اصل آنچه را گوگل بر آن تمرکز کرده است به طور خلاصه بیان می کند و همچنین استراتژیهای قدرتمندی را که متخصصان سئو از آنها برای کسب رتبه برتر استفاده می کنند معرفی می کند.

این چهار اصل اساسی که پیشتر نیز به آنها اشاره کردیم عبارت اند از: اعتماد ،اعتبار، ارتباط و رفتار کاربر.

در حال حاضر گوگل چگونه سایتها را رتبه بندی میکند؟ ده عامل برتر برای رتبه بندی گوگل مشخص شده است.

شاید این پرسش برایتان پیش آمده باشد که آیا می توانید از عوامل دقیق گوگل در الگوریتم رتبه بندی مطلع شوید. خوشبختانه برخی از متخصصان حوزۀ سئو به طور منظم یافته های خود را در اینترنت منتشر می کنند. با این داده ها می توانید دانش عملی مورد نیاز خود درباره عوامل گوگل برای رتبه بندی سایت را به دست آورید.

در ادامه بر اساس مطالعات اخیر فهرست کوتاهی از ده عامل مؤثر در نتایج برتر جست وجو آورده شده است:

✔️ بازدید مستقیم از وب سایت
✔️ 
نرخ کلیک
✔️ 
تعامل کاربر (زمان ماندن در سایت - میانگین تعداد صفحات مشاهده شده و نرخ پرش )
✔️ 
تعداد و کیفیت بک لینک ها
✔️ 
استفاده از پروتکل امنیتی https
✔️ 
سرعت بارگذاری صفحه
✔️ 
ارتباط محتوای کلی و استفاده از کلمه های کلیدی
✔️ 
قدرت برند
✔️ 
اندازه فونت بخشهای اصلی سایت ( احتمالاً مراجعان به سایت فونت های بزرگتر را بیشتر پیدا می کنند )
✔️ 
تعداد تصاویر

اگر رقبای شما عوامل بیشتری از این فهرست را داشته باشند،  احتمالاً از شما بالاتر خواهند بود و برعکس. این دانش را با درک به روزرسانی های گوگل که خواهیم گفت، ترکیب کنید و این گونه خواهید دانست که برای دستیابی به رتبه های برتر چه کاری لازم است انجام دهید.

استفاده جدید گوگل از فناوری یادگیری ماشین برای بهبود نتایج جست وجو

در اواخر اکتبر ۲۰۱۵ ، گوگل اعلام کرد که فناوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی به نام رنک برین به طور مخفیانه بر نتایج جست وجو تأثیر گذاشته است. آیا به این معناست که ذهن های هوشمند گوگل، ربات های فوق هوشمندی طراحی کرده اند که به تدریج نتایج جست وجوی ما را به دست میگیرند؟ ،خیر واقعاً این طور نیست.

بیش از ۱۵درصد از جست وجوهای روزانه گوگل، قبلاً جست وجو نشده اند. گوگل هیچگونه اطلاعات مربوط به مشارکت کاربر قدیمی را در اختیار ندارد تا مطمئن شود پاسخ صحیحی را ارائه می دهد. کاملاً بدیهی است که گوگل باید به محض اینکه چیزی در کادر جست وجو تایپ می شود دقیقاً منظور کاربر را بفهمد.

وارد رنک برین شوید، این الگوریتم حتی وقتی جست وجوگر، کلمه های بسیار کمی به گوگل می دهد ارتباطی میان خوشه کلمات شکل می دهد تا گوگل منظور کاربر را بهتر بفهمد. پس از اینکه ارتباط میان خوشه کلمه ها را شکل داد، پاسخی مرتبط با پرسش جست وجوگر ارائه میکند؛ حتی اگر نتایج با بهترین پاسخها دقیقاً حاوی کلمه های کاربر نباشند. رنک برین نوعی فناوری یادگیری ماشین است به این معنا که به صورت تدریجی و از تحلیل جست وجوهای قدیمی، مطالب جدید یاد میگیرد و با گذشت زمان بهتر میشود.

در مثال پایین، به سادگی با جست وجوی عبارت "سریعترین دونده" اولین نتیجه جست وجو Usain Bolt را در بالای نتایج جست وجو قرار می دهد. این بخشی از حدسهای قابل اطمینان گوگل است. حتی اگر من فقط به شخصی که در جست وجوی آن هستم اشاره کنم، باز هم می توانیم توانایی قوی گوگل را در استنباط معنای واقعی جست وجوی خودمان مشاهده کنیم. فناوری رنک برین گوگل در کار، اتصالاتی را در پشت صحنه ایجاد می کند. همان طور که ترندهای معروف می آیند و می روند ، احتمالاً این فناوری تطبیق به طور خودکار در جست وجوهای جدید اعمال می شود و برای انطباق با زمان به طور ارگانیک تغییر میکند.

از زمان انتشار رنک برین به وسیله گوگل در ۲۰۱۵ گوگل به تدریج روی هوش مصنوعی جدید و فناوری های یادگیری ماشین در نتایج جست وجو کار می کند. فناوری های جدید به گوگل کمک می کند تا جست وجوهای پیچیده تر را بفهمد، نتایج مرتبط تری را در پاسخ به پرسشهای کاربران ارائه دهد و نیز وضعیت گوگل را به عنوان پیشرفته ترین موتور جست وجوی جهان تقویت کند.

ممکن است از تأثیر سئوی حرفه ای متعجب شوید. بله، تأثیر آن بسیار کم است. تاکنون متخصصان سئو هیچگونه معایب یا مزایایی را گزارش نکرده اند، مگر اینکه اطمینان حاصل شود که صفحه شما علاوه بر کلمه های کلیدی هدف، حاوی کلمه های کلیدی مرتبط نیز باشد. تأثیر کلی بر کسب وکار و صاحبان وبسایت مثبت بوده است و به وب سایت ها اجازه می دهد تا برای جست وجوهای بیشتر در بالای نتایج جست وجو نشان داده شوند.

فناوری یادگیری ماشین

تغییر بازی گوگل، موبایل فرست ایندکس

پس از پیش بینی و گمانه زنی های بسیار از سوی جامعه سئو، گوگل در ۲۶ مارس ۲۰۱۸ به طور رسمی اولین نمایش زنده از موبایل فرست ایندکس را رونمایی کرد. بیایید به جمله بندی رسمی گوگل در خصوص "بهترین شیوه های تلفن همراه برای گوگل، راهنمای فرست ایندکس....." نگاهی بیندازیم.

موبایل فرست ایندکس به این معناست که گوگل عمدتاً از نسخهٔ محتوای موبایل برای ایندکس کردن و رتبه بندی استفاده می کند. از نظر تاریخی، ایندکس در هنگام ارزیابی ارتباط یک صفحه با جست وجوی کاربر، ابتدا روی نسخهٔ دستکتاپ استفاده شد. از آنجا که امروزه اکثر کاربران از طریق گوشی های همراه به گوگل دسترسی دارند، این شاخص در درجه اول از نسخه محتوای صفحه موبایل استفاده می کند. "ما موبایل فرست ایندکس مجزایی نمی سازیم، همچنان از یک شاخص استفاده میکنیم".

آیا برای درک این مفهوم به زبان ساده تری نیاز دارید؟ در حال حاضر گوگل از نسخه موبایلی وب سایت ها به عنوان اولین نقطهٔ حساس در محاسبه ایندکس و نتایج جست وجو برای دسکتاپ و تلفن همراه استفاده می کند. یک دقیقه صبر کنید!  آیا من گفتم که نسخه موبایلی سایت، اولین نقطه حساس برای محاسبه نتایج هر دو خواهد بود؟... بله دقیقاً این اتفاقی است که هم اکنون افتاده است.

منطقی به نظر میرسد اکثریت قریب به اتفاق کاربران اینترنت، کاربران تلفن های همراه هستند. برای اطمینان از اینکه کاربران گوشیهای هوشمند به نتایج بهتری دست یابند، منطقی است که گوگل تلفن همراه را بالاترین اولویت در الگوریتم خود در نظر بگیرد، زیرا کاربران دسکتاپ خیلی زود به کم جمعیت ترین کاربران اینترنتی تبدیل می شوند.

با ترافیک موبایلی که حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد از ترافیک بیشتر سایت ها را تشکیل می دهد، اگر تابه حال به بازار تلفن همراه نپرداخته اید در همین لحظه در حال از دست دادن ترافیک سایت هستید و ممکن است در نهایت، به طور کامل از نتایج موبایل عقب بمانید.

خوشبختانه راه حل ظریفی وجود دارد که پیش از این در بخش سئوی موبایل در فصل سئوی داخلی در صفحه بررسی و مطرح شد، اما به گری ایلیس، سخنگوی گوگل، اجازه می دهم تا با نقل قولی مستقیم در خصوص به روزرسانی، کنترل را در دست بگیرد...

اگر سایتی واکنش گرا دارید خیلی خوب است که این کار را انجام دهید. چرا؟ زیرا محتوای موجود در دسکتاپ تقریباً در سایت واکنش گرا شما یکسان خواهد بود و این امر باعث میشود که داده های ساختاریافته نیز در دسکتاپ سایتتان یکسان باشد.

به عبارت دیگر، اگر سایت شما واکنش گرا باشد و از کاربران موبایل پشتیبانی کند، با آگاهی از اینکه رقبای شما فقط در دسکتاپ هستند در نهایت خیلی زود از گردونه رقابت خارج میشوند و شما می توانید دراز بکشید و یک نوشیدنی خنک بنوشید.

در پایان، به جز اطمینان از عالی بودن پشتیبانی تلفن همراه، واقعاً کار زیادی برای انجام دادن ندارید. اگر نیاز به بهبود پشتیبانی تلفن همراه خود دارید، پشتیبانی از تلفن همراه به تفصیل در بخش سئوی داخلی صفحه توضیح داده شده است.

چگونه می توان از به روزرسانی های گوگل جلوتر بود؟

هر از چند گاهی، گوگل یک به روزرسانی قابل توجه در الگوریتم خود منتشر می کند که می تواند تأثیر گسترده ای بر مشاغل هر صنعتی بگذارد. برای بهتر کردن سئو و اطمینان از اینکه سایت شما در فهرست سیاه گوگل قرار نمی گیرد، مهم است که هنگام به روزرسانی گوگل از آنها مطلع شوید.

خوشبختانه، تقریباً هر بار که یک به روزرسانی عمده منتشر می شود سایتهای تخصصی سئو این به روزرسانی را اطلاع رسانی می کند و گاهی اوقات به وسیلهٔ کارکنان گوگل به صورت عمومی بررسی و تأیید می شود.

پرداختن به تاریخچه طولانی به روز رسانی های گوگل، کل این کتاب را پر خواهد کرد؛ اما می توانید برای اطلاع از به روزرسانی های جدید گوگل از منابع زیر استفاده کنید. اطلاع از این مسئله، دانش ضروری برای هر فرد مبتدی یا حرفه ای در حوزه سئوست. حتی میتوانید گوش به زنگ باشید زیرا اغلب اطلاعات مرتبط با به روزرسانیهای آتی از قبل در این منابع اطلاع رسانی میشود.

نویسنده محتوا نویسنده: علیرضا نوفرستی | متخصص دیجیتال مارکتینگ شرکت پیشگامان دامنه فناوری

اشتراک گذاری:

خدمات دیجیتال مارکتینگ مرتبط

نظر بدهید