آموزش سئو داخلی سایت ✔️ راهنمای جامع و کاربردی 2023
راهنمای جامع سئوی داخلی
چگونه گوگل متوجه میشود که موضوع سایت شما چیست؟سئوی داخلی فرایندی است که در آن محتوای سایت برای موتورهای جست و جو، خوانا می شود. یادگیری سئوی داخلی به این معناست که گوگل کلمه های کلیدی ای را که می خواهید انتخاب می کند و همچنین راه را برای موفقیت شما هموار کرده و عملکرد سایت را بهبود می بخشد.
سئوی داخلی شامل موارد زیر است:
1- اطمینان از اینکه محتوای سایت برای موتورهای جستوجو قابل مشاهده است.
2- اطمینان از اینکه سایت شما دسترسی موتورهای جستوجو را مسدود نکرده است.
3- اطمینان از اینکه موتورهای جستوجو کلمه های کلیدی مدنظر شما را انتخاب می کنند.
4- اطمینان از اینکه بازدیدکنندگان سایت تجربه کاربری خوبی دارند.
حتی اگر در امور مربوط به سایت کم تجربه هستید میتوانید بیشتر کارهای مربوط به سئوی داخلی را خودتان انجام دهید. در این مقاله تمام مسائل تکنیکی مربوط به سئو داخلی سایت توضیح داده می شود و خواهید فهمید که برای دستیابی به رتبه بندی در گوگل چه کار باید کرد. اگر شما صاحب سایت هستید با این آموزش میتوانید طراح وب سایت یا توسعه دهندهٔ وب استخدام کنید تا تکنیکهای سئوی داخلی را اجرایی کند و شما هم فرایند رشد را به سادگی درک و بررسی کنید.
دسترسی سریع به محتوا (برای مشاهده هر بخش بر روی آن کلیک کنید)
☷ چگونه میتوان ساختار سایت را برای سئو بهینه سازی کرد؟
☷ چگونه گوگل را وادار کنیم کلمه های کلیدی مدنظر ما را انتخاب کند؟
☷ سرعت بارگذاری سایت، جادوی گوگل
☷ ابزارهای تحلیل سرعت بارگذاری سایت
☷ ROBOTS.TXT و SITEMAPS.XML مظنونین همیشگی
☷ محتوای تکراری، تگهای کنونیکال و سرگرمیهای دیگر
☷ مروری بر جدیدترین قوانین سئو
☷ پشتیبانی موبایل، اهمیت بررسی سئو در شرایط ساده
☷ بهبود عملکرد در نتایج جست وجوی تلفن همراه
☷ نکته های مهم و کلیدی دستورالعملهای ارزیابی کیفیت جستوجو
☷ خوانایی، سئو برای آینده
☷ چگونه میتوان با استفاده از بازاریابی محتوا ترافیک و رتبه بندی سایت را افزایش داد؟
☷ چک لیست به روز رسانی HTTPS و SSL
☷ بهینه سازی رفتار کاربر
☷ افزایش نرخ کلیک
☷ افزایش زمان حضور در سایت
☷ خلاصه ای از سئوی داخلی سایت
چگونه میتوان ساختار سایت را برای سئو بهینه سازی کرد؟
شما در ابتدا باید مطمئن شوید که سایت شما برای شناسایی بهتر از سوی گوگل و دیگر موتورهای جستوجو ساختاربندی شده است. برای این منظور باید مواردی که بیان می کنیم را مورد بررسی و بهینه سازی قرار دهید:
1- بررسی ساختار URL های سایت (Friendly URL )
آیا تا به حال وب سایتی با آدرس اینترنتی زیر دیده اید:
https://www.examplesite.com/~articlepage21/pos tentry321.asp?q=3
این یک ساختار افتضاح است. این نوع آدرسهای اینترنتی راهی سریع برای گیج کردن موتورهای جستوجو و بازدیدکنندگان سایت هستند. آدرسهای اینترنتی باید ساده و منطقی باشند تا مورد پسند کاربر و موتور جستوجو باشد. آدرس زیر نمونه ای از یک آدرس اینترنتی ساده است:
https://www.examplesite.com/football-jerseys
بهتر و خواناتر شد، نه؟ با نگاهی سریع به موتورهای جستوجو خواهید دید که بسیاری از سایتهایی که در ده رتبه برتر نتایج جستوجو قرار دارند، مانند نمونه فوق، آدرس اینترنتی ساده و قابل خواندن دارند. این یک قانون کلی نیست، ولی به نظر من بیشتر سایت های دارای رتبه خوب اینگونه هستند.
اغلب سیستم های مدیریت محتوای سایت (CMS) آدرسهایی دارند که مورد پسند موتور جستوجوست و تنها با وارد کردن یک گزینه در قسمت تنظیمات سایت فعال می شود. اگر سایت شما آدرسهای اینترنتی مورد پسند موتورهای جستوجو ندارد، زمان آن رسیده که با توسعه دهنده سایت خود صحبت کنید تا این مورد را اصلاح نماید.
2- مسیریابی داخلی
هیچ محدودیتی در نحوه ساختار مسیریابی سایت شما وجود ندارد، این امر می تواند خوب یا بد باشد. برخی سایتها بازدیدکنندگان را وادار میکنند پیش از دسترسی به سایت انیمیشن یا ویدئوی معرفی را تماشا کنند. در این فرایند، انتخاب محتوای سایت برای کاربران و موتورهای جستوجو دشوار و گیج کننده می شود.
امروزه اکثر سایت ها با داشتن یک منو در بالای سایت یا پایین سمت چپ پنجره مرورگر این کار را ساده کرده اند. این موضوع تقریباً برای اکثر سایتها به یک استاندارد تبدیل شده است. با رعایت این استاندارد درک و استفاده سایت خود را برای بازدیدکنندگان و موتورهای جستوجو آسان تر می کنید. استفاده از مگا منو نیز می تواند به شما در این زمینه کمک کند و چیدمان منوها را بر اساس دسترسی کاربر به محتوا بهینه کنید.
به عنوان یک قاعده کلی، سهولت کار برای کاربران، کار را برای گوگل نیز آسان می کند. بیش از هر چیز دیگری، لینکهای سایت باید از لینکهای متنی ساخته شده باشد، نه از تصاویر. اگر در حال حاضر لینک های اصلی سایت شما از تصاویر تشکیل شده است، سریعا آنها را به متن تغییر دهید!!! اگر لینک های اصلی در متن مشخص نشده باشد، صفحات داخلی شما تقریباً برای گوگل و دیگر موتورهای جستوجو قابل خواندن نخواهند بود.
برای تقویت سئو میتوانید پیوندهایی را به صفحه هایی که می خواهید در معرض دید موتورهای جستوجو و بازدیدکنندگان صفحه اصلی باشد بیفزایید. با قراردادن پیوندها به ویژه در صفحه اصلی، اسپایدر گوگل یا همان خزنده موتور جستوجو می تواند وارد سایت شود و به سرعت صفحات مهم و ارزشمند آن را برای نمایش در نتایج جستوجو بیابند.
چگونه گوگل را وادار کنیم کلمه های کلیدی مدنظر ما را انتخاب کند؟
برای بهینه سازی کلمه های کلیدی در صفحه تان تصورات غلط زیادی در خصوص بایدها و نبایدها منتشر می شود. برخی وبلاگ نویسان تا آنجا پیش می روند که به خوانندگان خود می گویند به هیچ وجه کلمه های کلیدی را در محتوای صفحه های موردنظر قرار ندهید. این وبلاگ نویسان که نامی از آنها نمی برم نیت بدی ندارند و واقعاً نگران شناسایی اسپم گوگل در سطح بعدی هستند. ولی باید بگویم که نداشتن کلمه کلیدی دیوانگی محض است!!!
نداشتن کلمه های کلیدی باعث می شود گوگل نتواند صفحهٔ شما را با کلمه کلیدی مدنظر برای رتبه بندی مطابقت دهد. اگر کلمه های کلیدی موجود در صفحه برای گوگل بی ارزش باشد، گوگل یک موتور جست وجوی بی فایده خواهد بود. فکرش را بکنید، اگر قطعات خودروی پژو 206 را جستوجو کنید و به صفحه هایی برسید که اصلاً این کلمه ها در آن ها وجود نداشته باشد، بعید است آنچه را به دنبال آن هستید یافته باشید .
گوگل باید کلمه های کلیدی صفحهٔ شما را ببیند و کاربران شما هم باید این کلمه های کلیدی را مشاهده کنند. روشی ساده برای اینکه گوگل و کاربران بتوانند کلمه های کلیدی صفحه را ببینند این است که درباره کلمه کلیدی یا قرار گرفتن ترکیب طبیعی از کلمه های کلیدی در صفحه، محتوا ایجاد کنید. البته نمی گویم که صفحهٔ شما باید شبیه این مثال باشد: به فروشگاه پیراهن کشباف خوش آمدید. ما در اینجا پیراهن های کشباف بسیاری با تنوع گسترده داریم، مانند پیراهن های کشباف زنانه، پیراهن های کشباف مردانه، پیراهن های کشباف بچه گانه و... .
شاید این رویکرد ده سال پیش کاربردی بوده است، اما اکنون این طور نیست. کلمه کلیدی باید به طور طبیعی در صفحه شما استفاده شود. هر تلاشی که باعث شود کلمه های کلیدی به شکل غیرطبیعی روی سایت ظاهر شوند اشتباه است و احتمالاً فیلترهای اسپم در موتورهای جستوجو را به کار می اندازد. از کلمه کلیدی به طور طبیعی و عادی در کل محتوا استفاده کنید. بیش از یک یا دو بار آنها را تکرار نکنید و سعی کنید در محتوا از کلمات هم خانواده و مشابه LSI نیز استفاده کنید، واقعاً به همین سادگی است. عبارت LSI مخفف شاخص معنایی پنهان یا کلمات هم معنی و هم خانواده است.
از این اصطلاح فنی نترسید، کلمه های کلیدی ال اس آی، اصطلاح سئو دربارۀ عبارتهای مرتبط در یک صفحه است. گوگل بر این باور است که ارتباط معنایی کلمه های کلیدی یک صفحه با عبارت های اصلی آن صفحه، نشان دهنده این امر است که این صفحه به طور عادی نوشته شده و یک صفحه باکیفیت و دارای ارتباط معنایی است.
برای بهینه سازی موفقیت آمیز یک صفحه، باید کلمه های کلیدی اصلی و کلمه های کلیدی مرتبط را همزمان در صفحه داشته باشید. دو یا سه کلمه کلیدی مربوط به کلمه کلیدی اصلی خود را بیابید و هرکدام را یک یا دو بار در صفحه تکرار کنید. برای یافتن کلمه های کلیدی که گوگل آنها را دارای ارتباط معنایی با کلمه های کلیدی اصلی میداند، میتوانید از ابزار فوق العاده ای به نام lsigraph استفاده کنید. از ال اس آی گراف و جست وجوی کلمه های کلیدی برای تعیین فهرستی از مرتبط ترین کلمه های کلیدی استفاده کنید.
موارد زیر بخش هایی هستند که میتوانید کلمه های کلیدی را در آن صفحه ترکیب کنید :
☳ متن لینک ها (پیوندها)
☳ سرتیترها (تگ های h1,h2,h3,h4)
☳ محتوای متن
☳ متن بولد شده و مورب (ایتالیک)
☳ لینکهای داخلی در یک محتوا
☳ نام فایل متن جایگزین یا Alt Tag و عنوان یا Title تصویر
☳ نام فایل ویدئو، عنوان ويدئو
☳ Title و Description متاتگ های
چه شیوه ای را میتوان به کار گرفت که افراد بیشتری در گوگل روی لینک سایت شما کلیک کنند؟
برخی به اشتباه تصور می کنند، متاتگ ها قطعات اسرارآمیزی از کدهای تخصصی سئو و راز دستیابی به رتبه برتر هستند. اما این حقیقت ندارد. عملکرد متاتگ ها بسیار ساده است. متاتگ ها کدهایی هستند که نحوه ظاهر شدن سایت شما در گوگل را کنترل می کنند. اگر متاتگ ها را تکمیل نکنید گوگل به طور خودکار از متن سایتتان برای ایجاد فهرست جستوجو استفاده میکند و این دقیقاً همان چیزی است که شما نمی خواهید اتفاق بیفتد؛ زیرا اگر گوگل این کار را انجام دهد تمام متن تبدیل به کلمه های نامفهوم می شود. اگر این تگها را به درستی پُر کنید، میتوانید تعداد افرادی را که در نتایج جست وجو، روی سایت شما کلیک می کنند افزایش دهید. البته اخیرا گوگل متناسب با جستجوی کاربران متن متادیسکریپشن سایت را تغییر می دهد و محتوایی متناسب با سرچ کاربر نمایش می دهد، که به این معنا نیست که متاتگ ها را استفاده کنید.
تگ عنوان در گوگل محدودیت ۷۰ کاراکتری دارد. اگر از تگ عنوانی با بیش از ۷۰ کاراکتر استفاده کنید گوگل آن را در نتایج موتور جستوجو کوتاه میکند. متاتگ Description نیز محدودیت ۱۵۵ کاراکتری دارد. دقیقاً مانند تگ عنوان در صورتی که تعداد این تگ بیش از ۱۵۵ کاراکتر باشد گوگل آن را کوتاه خواهد کرد.
برای تغییر این تگها در سایت خود، سه گزینه دارید:
1- اکثر سیستمهای مدیریت محتوا گزینه ای برای تغییر این برچسبها دارند. اگر این طور نیست، ممکن است برای تغییر این برچسبها نیاز به نصب افزونه سئو در وردپرس داشته باشید و اگر سایت شما دارای کد نویسی اختصاصی است از طراح سایت خود بخواهید که این بخش را در سایت اضافه کند.
2- با طراح وب یا توسعه دهندهٔ وب خود صحبت کنید تا متاتگهای خود را به صورت دستی برای شما تغییر دهد.
3- اگر متخصص فناوری هستید و با کدهای html آشنایی دارید، میتوانید تگهای کد را خودتان تغییر دهید.
سرعت بارگذاری سایت، جادوی گوگل
سرعت بارگذاری یا (کند بودن) سایت شما عامل مهمی است که گوگل هنگام تصمیم گیری درباره نحوه رتبه بندی صفحه های شما در نتایج جستوجو در نظر میگیرد. مت کاتز، رئیس سابق بخش spam گوگل، اعتراف کرد که سرعت بارگذاری بالا یکی از عوامل رتبه بندی مثبت است. اگر سایت شما لاک پشتی باز میشود احتمالاً از پتانسیل خود در موتورهای جستوجو استفاده نمیکند. سایتها با بهبود سرعت این شانس را دارند که سئوی بهتری پیدا کنند.
سرعت بارگذاری نه تنها عاملی مؤثر در دستیابی به رتبه های برتر در گوگل است ، بلکه گزارشهای گسترده ای نشان داده است که هر ثانیه ای که سایت دیرتر بارگذاری شود به طور متوسط، ۷ درصد نرخ تبدیل سایت کاهش مییابد. به عبارت دیگر، هرچه سایت شما سریعتر بارگذاری شود، شانس تکمیل فرایند فروش یا فرم درخواست بیشتر خواهد بود. باید همیشه به سرعت بارگذاری توجه کنید.
ابزارهای تحلیل سرعت بارگذاری سایت
ابزاری رایگان و عالی در گوگل است که سرعت بارگذاری سایت را با امتیازی بین صفر تا صد نشان میدهد. با استفاده از این ابزار میتوانید سرعت بارگذاری خود را در مقایسه با سایر سایتها ببینید. همچنین میتوانید ببینید سایت شما روی موبایل و دسکتاپ با چه سرعتی بارگذاری می شود. امتیازهای نزدیک به صد عالی هستند.
پس از اجرای آزمایشی این ابزار روی سایتتان، فهرستی اولویت بندی شده به صورت زیاد، متوسط و کم ارائه می شود که میتوانید از آن برای بهبود سرعت سایت استفاده کنید. برای سرعت بخشیدن به سایتتان میتوانید با توسعه دهنده وب خود مشورت کنید یا اگر دانش فنی این حوزه را دارید میتوانید خودتان این مشکلات را برطرف کنید.
استفاده از هاست های پرسرعت و CDN می تواند تاثیر مطلوبی بر روی سرعت سایت داشته باشد. ابزار گوگل پیج اسپید یکی از بهترین ابزارهای تست سرعت برای کاربران ایرانی است و سرعت را بر اساس کشور ایران ارائه می کند.
2- Test My Site - Think With Google
در اواخر ژوئن ۲۰۱۷ ، گوگل ابزار تست سرعت بارگذاری تلفن همراه، تست مای سایت را برای جمع آوری گزارش های بنچ مارکینگ(الگوبرداری) رقبا به روزرسانی کرد. روش استفاده این ابزار ساده است و نیز در بهبود یافتن سرعت بارگذاری برای کاربران تلفن همراه مؤثر است. همچنین برای مشاهده عملکرد وب سایت شما در برابر رقبا به کار می آید.
ممکن است اولین بار که از این ابزار استفاده میکنید شوکه شوید، بسیاری از صاحبان سایت متوجه میشوند که به دلیل زمان بارگذاری زیاد در دستگاههای تلفن همراه 3g وضعیت خوبی ندارند و ۳۰ تا ۵۰ درصد ترافیک خود را از دست می دهند.
این ابزار مفید گزارش ها و پیشنهادهای رایگانی ارائه می دهد که با استفاده از آن میتوانید با تمرکز بر ارتقای سرعت برای کاربران موبایل، سرعت بارگذاری سایت را تا حد ممکن افزایش دهید. اگر توصیه ها را انجام دهید و عملکرد سایت خود را بهتر از رقبا کنید، با توجه به اینکه سرعت بارگذاری یکی از عوامل رتبه بندی در نتایج جست وجوست میتوانید گوی سبقت را از سایرین بربایید.
3- Pingdom Tools - Website Speed Test
ابزارهای تست سرعت وب سایت پینگ دام، بهترین ابزار در بین ابزارهای تست سرعت است، زیرا اطلاعات جزئی دربارهٔ تفکیک فایلها و منابعی که سرعت سایت را کاهش میدهند، ارائه میدهد و همچنین فایلها را بر اساس اندازه، زمانهای بارگذاری سرور و بسیاری از موارد دیگر فهرست می کند. این ابزار در مقایسه با ابزارهای دیگر جزئیات بیشتری را بیان میکند و احتمالاً برای توسعه دهندگان وب یا افراد کم تجربه در زمینهٔ ساخت سایت، مناسب تر است.
پس از پایان این تست، اگر به پایین صفحه بروید، فهرست فایل هایی را مشاهده خواهید کرد که هر بازدید کننده، برای هر بار بازدید از سایت شما باید آن را دانلود کند. تصاویر بزرگ، یکی از اهداف ساده برای افزایش سرعت سایت هستند. معمولاً میتوانید تصاویر با حجم بیش از ۲۰۰ کیلوبایت را با استفاده از فتوشاپ و بدون کاهش کیفیت بهینه کنید. فهرستی از فایلهای بزرگ آماده کنید و آن را برای توسعه دهنده یا طراح و ب سایت بفرستید و بخواهید فایلها را در اندازه های کوچکتر فشرده کنند.
4- Lighthouse – Tools For Web Developers - Google
گوگل برای توسعه دهندگان پیشرفته ای که روی پروژه ها یا سایتهای پیچیده کار میکنند، مثلاً برنامه نویسانی که میدانند ماژول نُد چیست، مرورگر قدرتمندی به نام لایت هاوس را منتشر کرده است. لایت هاوس گزارشهایی درباره عملکرد وب سایت، دسترسی، پایبندی به بهترین شیوههای برنامه نویسی، سئو و... را ارائه کرده است. همچنین این مرورگر گامهای عملیاتی برای بهبود این قسمتها را معرفی میکند.
صاحبان سایتها درک کافی از امکانات این ابزار ندارند ولی برنامه نویسهای حرفه ای که به دنبال ابزار مناسبی هستند تا با آن عملکردشان را افزایش دهند، لایت هاوس گوگل را بهترین ابزار برای تحلیل عملکرد معرفی کرده اند.
robots.txt و sitemaps.xml مظنونین همیشگی
sitemaps.xml
به طور خودکار در هر سایت موتورهای جستوجو به دنبال فایل خاصی به نام sitemaps.xml می گردند. با داشتن این فایل روی سایتتان، جست وجوی صفحه های سایت را برای موتورهای جستوجو ساده می کنید. نقشههای سایت در اصل یک نقشه کامل از همهٔ صفحه های سایت شما هستند. خوشبختانه ایجاد این فایل و قراردادن آن در سایت شما فرایندی ساده دارد.
بیشتر سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس، مجنتو، شاپیفای، به صورت خودکار این فایل را روی سایت می سازند. اگر در سایت شما این طور نیست ممکن است نیاز به نصب افزونه یا استفاده از ابزار رایگان XML Sitemaps Generator داشته باشید. XML Sitemap Generator به طور خودکار یک فایل sitemaps.xml برای شما ایجاد می کند.
در مرحله بعد، از توسعه دهندهٔ وب یا طراح وب خود بخواهید که آن را در فهرست اصلی سایت بارگذاری کند یا در صورت دسترسی به FTP خودتان این کار را انجام دهید. پس از بارگذاری، فایل باید با آدرسی مانند آدرس زیر در دسترس عموم قرار گیرد :
https://www.yoursite.com/sitemaps.xml
پس از انجام دادن این کار، باید نقشه سایت خود را در حساب کاربری سرچ کنسول گوگل ثبت کنید . اگر در سرچ کنسول گوگل حساب کاربری ندارید، با استفاده از مقاله زیر که گوگل آن را گردآوری کرده است، دستورالعملهای ساده ای را که برای توسعه دهندگان وب یا طراحان وب ارائه شده است مطالعه کنید:
https://support.google.com/webmasters/answer/34592
وارد حساب کاربری خود شوید و روی سایت خود کلیک کنید در بخش site configurationروی sitemaps کلیک کنید و Sitemap خود را ارسال کنید .
Robots.txt
یکی دیگر از موارد ضروری برای هر سایت فایل robots.txt است. آدرس این فایل باید مانند آدرس زیر باشد:
http://www.yoursite.com/robots.txt
فایل robots.txt فایل ساده ای است که میتوانید با استفاده از آن مشخص کنید گوگل کدام قسمتها را در نتایج نشان ندهد. وجود فایل robots.txt روی سایت، ارتقایی برای سایت ایجاد نمیکند، اما مهم است بررسی کنید که این فایل، قسمتهایی را که میخواهید در نتایج نشان داده شوند، بلاک نکرده باشد .
فایل robots.txt فقط یک سند متنی ساده است که محتویات آن باید چیزی شبیه زیر باشد:
# robots.txt good example
User-agent: *
Disallow: /admin
User-agent: *
Disallow: /logs
اگر میخواهید موتورهای جستوجو سایت شما را پویش نکنند، سند متنی ربات را به صورت مثال زیر بنویسید و اگر نمی خواهید کل سایت بلاک شود، اطمینان حاصل کنید که سند متنی چیزی شبیه مثال زیر نباشد. بهتر است این قسمت را دو بار بررسی کنید و مطمئن شوید که صحیح است.
# robots.txt - blocking the entire site
User-agent: *
Disallow: /
خط مورب به موتورهای جستوجو اعلام میکند که نرم افزارهای آنها نباید دایرکتوری اصلی را ببینند. عملاً به این ترتیب کل سایت را از دسترس موتورهای جستوجو از جمله گوگل خارج میکنید.
اگر از سیستم عامل ویندوز استفاده میکنید، برای ایجاد فایل robots.txt خود، کافی است یک سند متنی ساده با نوت پد ایجاد کنید و اگر سیستم عامل شما مکینتاش است از تکست ادیت استفاده کنید. اطمینان یابید که فایل به عنوان یک سند متنی ساده ذخیره شده است. خیلی با دقت فهرستی از اسنادی مانند پروندههای داخلی کارکنان قسمتهای مربوط به ادمین و مدیریت سایت، سیستم مدیریت محتوا و.... که نمیخواهید موتور جستوجو آنها را ببیند، تهیه کنید.
اگر هیچ قسمتی وجود ندارد که بخواهید مسدود کنید، میتوانید فایل robots.txt خود را به طور کلی نادیده بگیرید، اما فقط یک بار دیگر بررسی کنید که هیچ قسمت مهمی مانند مثال بالا مسدود نشده باشد.
محتوای تکراری، تگهای کنونیکال و سرگرمیهای دیگر
در فصل های بعدی توضیح خواهم داد که چگونه پاندای گوگل سایتهایی با محتوای تکراری را جریمه میکند. متأسفانه گاهی برخی سیستمهای مدیریت محتوای سایت چندین نسخه از یک صفحه را به طور خودکار ایجاد میکنند. برای مثال فرض کنید سایت شما صفحه ای دربارهٔ آچار لوله ای دارد، اما به دلیل نوع سیستمی که سایت شما براساس آن ساخته شده، میتوان از چندین نشانی اینترنتی از قسمتهای مختلف سایتتان به همان صفحه دسترسی پیدا کرد:
http://www.yoursite.com/products.aspx?=۲۳۲۱۳
http://www.yoursite.com/socket-wrenches
http://www.yoursite.com/tool-kits/socket-wrenches
در نگاه موتورهای جستوجو این موضوع گیج کننده است و به همین دلیل برای گوگل محتوای تکراری محسوب می شوند. برای برطرف کردن این مشکل، همیشه باید برای هر صفحه از سایت یک تگ خاص داشته باشید که به آن تگ کنونیکال گفته می شود. تگ کنونیکال نشان دهندۀ اصل بودن نسخه صفحه وب برای موتورهای جست و جوست. وقتی با استفاده از این تگ، نسخه اصلی صفحه را مشخص میکنید، در واقع از گوگل میخواهید تا این صفحه را در نتایج جستوجو قرار دهد. ساده ترین آدرس اینترنتی را برای کاربران انتخاب کنید، نوعی نشانی اینترنتی که مانند انگلیسی ساده خوانده میشود.
مروری بر جدیدترین قوانین سئو
موبایلها و تبلتها نسبت به رایانه ها سهم بیشتری از بازار اینترنت را به خود اختصاص داده اند و ۷۷.۴۹ درصد از کل ترافیک سال ۲۰۲3 را تشکیل میدهند. گوگل برای ایجاد و حفظ تجربه خوب برای همه کاربران در همه دستگاهها به طور فزاینده ای مزایایی را به سایتهایی که برای استفاده در موبایلها و تبلتها بهینه شده اند، ارائه میدهد. بسیاری از کارشناسان سئو دریافتند که میتوانند با ساده کردن استفاده از سایت، به چنین مزیتی یعنی ایجاد تجربه خوب در کاربر دست یابند.
برای مثال، فرض کنید یک کاربر تلفن همراه، شب هنگام در حال جستوجو برای سفارش پیتزا در مشهد است. یکی از مشاغل محلی سایتی با تعداد زیادی بک لینک دارد اما به خوبی از کاربران تلفن همراه پشتیبانی نمیکند، حرکت در سایت برای کاربر دشوار است و صفحه سایت برای کار با تلفن همراه مناسب نیست. متن منو کوچک و برای استفاده در صفحه نمایشهای لمسی نامناسب است.
در مقابل یکی دیگر از مشاغل محلی رقیب دارای بک لینک کم است اما پشتیبانی خوبی از کاربران تلفن همراه دارد. صفحه سایتش کاملاً متناسب با صفحه نمایش موبایل است و لینکها به شکل مناسبی برای کاربران تلفن همراه طراحی شده است و استفاده از آن را آسان می کند.
در بسیاری از موارد، سایت دوم اکنون برای کاربران تلفن همراه از سایت اول رتبه بالاتری خواهد داشت. این تنها یک مثال است که چگونه قابلیت استفاده میتواند تأثیر چشمگیری بر رتبه بندی شما داشته باشد. با اینکه اصطلاحی مانند قابلیت استفاده میتواند کمی مبهم به نظر برسد، اما در ادامه مراحل عملی برای بهبود قابلیت استفاده و قدرت سئوی سایت را بررسی میکنیم:
1- قابلیت دسترسی سایت برای همه دستگاه ها
سایت خود را برای همه کاربران دسترس پذیر و استفاده از آن را برای کاربران رایانهها، تلفن های همراه و تبلت ها آسان کنید. یک راه ساده این است که سایت خود را واکنش گرا (ریسپانسیو) کنید، به این معنی که اندازه آن به طور خودکار در دستگاهها تغییر کند و برای کاربران تلفن همراه راحتی استفاده داشته باشد.
برای بررسی واکنشگرا بودن سایتتان، میتوانید سایت خود را در ابزار زیر وارد کنید تا ببینید آیا گوگل سایت شما را به عنوان یک سایت موبایل پسند ثبت کرده است یا خیر.
2- افزایش کیفیت محتوای سایت
زمان بسیاری صرف استخدام نویسندگانی شده که کارشان جمع آوری محتوا برای سایت است. حالا زمان آن رسیده که محتواها تصحیح و ویرایش شود. هرچه محتوای با کیفیت تری ارائه کنید، نتایج بهتری خواهید گرفت. اگر محتوای قانع کننده ای ارائه دهید، کاربران زمان بیشتری را در سایت شما صرف میکنند و کمتر احتمال دارد به نتایج جستوجو بازگردند و همچنین به احتمال زیاد مطالب شما را به اشتراک میگذارند. گوگل این را میبیند و رتبه سایت را افزایش میدهد.
3- استفاده از کد ساده در سایت
تعداد زیادی سایت با کد اشتباه وجود دارد که خواندن آنها برای موتورهای جستوجو و مرورگرهای اینترنت دشوار است. خطای کد HTML نشان میدهد کدنویسی سایت به شیوه درست انجام نشده و ممکن است به دلیل نوع طراحی، سایت روی مرورگرهای مختلف به درستی باز نشود یا بدتر از آن، موتورهای جستوجو دچار سردرگمی شوند. سایت خود را از طریق ابزار زیر تست کنید و از توسعه دهندهٔ وب یا طراح سایت خود بخواهید خطاها را برطرف سازد.
4- بی توجهی به تبلیغات و پاپ آپ ها
بیشتر سایتهایی که تبلیغات مخرب و مهاجم دارند، در نتایج جستوجو رتبه ضعیفی خواهند داشت. متخصصان سئو هیچ نظر مشترکی درباره میزان تبلیغاتی که باعث میشود گوگل سایت را جریمه کند ندارند. بنابراین بهتر است خودتان قضاوت کنید. اطمینان حاصل کنید که تبلیغات بر محتوای شما تأثیر نامناسب ندارد. همچنین بررسی کنید که بیشترین فضای صفحه به آنها اختصاص نیابد.
5- بهبود عملکرد کلی سایت
آیا سایت شما روی هاست کُندی قرار دارد یا دسته ای از لینکها و تصویرهای خراب روی سایت قرار دارد؟ اشتباهات فنی ای مانند این باعث ایجاد تجربه بد در کاربر میشود.
بنابراین از یک شرکت هاست مطمئن استفاده کنید که در زمان اوج ترافیک دچار مشکل نشود و اگر می توانید از هاست های ابری CDN استفاده کنید. حتی بهتر است سرور هاست در محدوده جغرافیایی مخاطبان باشد تا سرعت را برای کاربران محلی افزایش دهد.
گام بعدی این است که تمام خطاهای ۴۰۴ سایت را با توسعه دهنده وب خود بررسی کنید. این خطاها اشتباهاتی هستند که نشان میدهند کاربران روی لینکهای سایت شما کلیک میکنند و به صفحه خالی فرستاده میشوند و تجربه بدی را در کاربر ایجاد میکند. ولی خوشبختانه این خطاها را میتوان به راحتی برطرف کرد.
با ورود به حساب سرچ کنسول گوگل خود، روی سایتتان کلیک کرده سپس روی Crawl و سپس Crawl Errors کلیک کنید و خطاهای ۴۰۴ را در سایت خود بیابید. روی خطا کلیک کنید و سپس روی Linked From کلیک کنید ، میتوانید صفحه هایی را با لینکهای خراب پیدا کنید. خودتان میتوانید این موارد را برطرف سازید و یا در صورت نیاز با توسعه دهنده وب خود مشورت کنید .
اگر میخواهید با استفاده از ابزارهای خارجی قابلیت استفاده از سایت را بهتر کنید، میتوانید از این دو ابزار که منابع مفیدی هستند، استفاده کنید:
براوزر استاک (browserstack) - نسخه آزمایشی رایگان، طرحها با پرداخت ماهانه ۲۹ دلار
براوزر استاک به شما امکان میدهد که سایت خود را در بیش از ۷۰۰ مرورگر مختلف به طور هم زمان آزمایش کنید. با استفاده از این ابزار میتوانید پیش نمایش سایت را روی دستگاههایی مانند موبایل، تبلت و همین طور مرورگرهایی نظیر کروم، فایرفاکس، سافاری، اینترنت اکسپلورر و ... ببینید. این ابزار برای اطمینان از صحت نمایش در بسیاری از دستگاههای مختلف مفید است.
Try My UI نسخه آزمایشی رایگان، قیمت ها برای استفاده از نتایج آزمایش اضافی از ۳۵ دلار آغاز میشود.
Try My Ul گزارشی از ویدئوها، صوت ها، بازخوردها و مشکلاتی را ارائه میکند که کاربران هنگام استفاده از سایت آن را تجربه کرده اند. تست های قابلیت استفاده برای پروژه های بزرگتری که نیاز به بازخورد عینی از کاربران عادی دارند، خوب است. با توجه به اینکه اولین نتیجه تست رایگان است، بنابراین سعی کنید از آن به خوبی استفاده کنید.
پشتیبانی موبایل، اهمیت بررسی سئو در شرایط ساده
در آپریل ۲۰۱۵، گوگل بروزرسانی مهمی را برای صنعت سئو منتشر کرد. بر اساس این بروزرسانی سایتهایی که از موبایل پشتیبانی می کردند، رتبه بالاتری در نتایج جست وجوی موبایلی داشتند و برعکس سایتهایی که از موبایل پشتیبانی نمیکردند، رتبه بندی پایین تری در نتایج جست وجوی موبایلی به خود اختصاص میدادند.
چه بخواهیم و چه نخواهیم کاربران تلفن همراه وجود دارند، اتفاقاً در اغلب حوزه ها نسبت بازدیدکنندگان موبایلی سایتها ، بسیار بیش از بازدیدکنندگان دسکتاپ یا کسانی که با لپتاپ یا PC سایتها را باز می کنند شده است. با داشتن بزرگترین ارائه دهنده اپلیکیشنهای موبایلی در جهان، بزرگترین سیستم عامل تلفن همراه در جهان و بیشترین تعداد کاربران جست وجوی تلفن همراه می توان گفت کاربران تلفن همراه در اولویت گوگل هستند. پشتیبانی موبایلی نه تنها برای بهتر کردن نتایج موتور جست وجو، بلکه برای پیاده سازی و افزایش فروش و نرخ تبدیل مهم است.
چگونه میتوان از کاربران تلفن همراه به بهترین نحو پشتیبانی کرد؟
برای اینکه سایت شما برای استفاده و بازدید در موبایلها و تبلتها مناسب باشد، سه راه پیش رو دارید:1- ایجاد یک سایت واکنش گرا
وقتی صحبت از سایتهایی به میان میآید که از موبایل و صفحه نمایش رایانه های شخصی پشتیبانی میکنند، قطعاً سایتهای واکنشگرایی بهترین گزینه هستند. با استفاده از سایتهای واکنشگرایی کاربران موبایل و دسکتاپ صفحه های یکسان و محتوای یکسانی را مشاهده میکنند و همه چیز به طور خودکار متناسب با صفحه نمایش در اختیارشان قرار می گیرد. سایت های طراحی شده توسط شرکت پیشگامان دامنه فناوری از نمونه های واکنش گرا هستند.
2- ارائه محتوای متفاوت و پویا به کاربران رایانه و تلفن همراه
شما میتوانید از توسعه دهندهٔ وب خود بخواهید دستگاههایی را که به سایت شما دسترسی دارند شناسایی کنند و به طور خودکار نسخه دیگری از سایت شما را به آن دستگاه ها ارائه دهند. این ساختاری پیچیده است و بهتر است برای سایتهای بزرگ با هزاران صفحه و با زیرساختهای پیچیده استفاده شود. سایت دیجی کالا نمایش متفاوتی را برای کاربران دسکتاپ و موبایل دارد که می توانید مشاهده کنید.
3- قراردادن محتوای مختص موبایل روی زیردامنه ای مجزا مثل m.yoursite.com
برخلاف ادعای گوگل درباره پشتیبانی از این رویکرد، من فکر میکنم که واقعیت ندارد. برای این کار به تعداد بسیاری ریدایرکت مناسب نیاز دارید و باید مطمئن شوید که موتورهای جستوجو زیردامنه خاص شما برای موبایل را به عنوان نسخه کپی شده از سایت میپذیرد. سایتهای واکنش گرا محبوبتر هستند، به این دلیل که در مقایسه با سایتهایی که نسخه اضافی دارند، ساده تر و ارزان ترند. برای مثال سایت فیسبوک برای کاربران موبایلی خود از این روش استفاده کرده است.
بهبود عملکرد در نتایج جست وجوی تلفن همراه
گوگل اعلام کرد پشتیبانی از تلفن همراه یک مسیر مشخص است، سایت شما از دستگاههای تلفن همراه پشتیبانی میکند یا نمیکند. شما میتوانید با بهبود تجربه کاربر روی دستگاههای موبایل در این زمینه از رقبا پیشی بگیرید، قابلیت استفاده سایتتان را بهتر کنید و سرعت سایت را برای کاربران موبایلی افزایش دهید. برای این کار میتوانید سایتتان را در ابزار Googles Mobile Friendly Test Tool اجرا کنید تا سایتتان برای پشتیبانی از موبایل تأیید شود. همچنین میتوانید از ابزار Test Your Mobile Speed and Performance استفاده کنید و سایتتان را خیلی سریع به سایتی با قابلیت پشتیبانی از موبایل تبدیل کنید. همچنین گزارش قابلیت استفاده موبایل را در سرچ کنسول گوگل بررسی کنید و خطاهایی را که باید برطرف شوند بیابید. اگر مثل من تنبل هستید، این کار را به توسعه دهندهٔ وب خود واگذار کنید. همه گزارشها و خطاها را برایش ارسال کنید تا آنها را برطرف کند. چه کسی مزیت رقابتی را دوست ندارد؟ با استفاده از ابزارهای زیر، پشتیبانی تلفن همراه خود را بهتر از رقبا کنید و در نتایج جستوجو از آنها پیشی بگیرید:
Test Your Mobile Speed and Performance Think With Google
Mobile Usability Google Search Console
اگر سایت واکنش گرایی دارید که محتوای یکسانی را برای کاربران تلفن همراه و دسکتاپ ارائه میدهد و سایت را به صورت خودکار متناسب با نوع وسیلهٔ کاربر نمایش میدهد، تنها کاری که باید انجام دهید این است که توصیه های گفته شده را دنبال کنید تا نتایج موبایل شما از دید سئو در بالاترین رتبه قرار بگیرد.
میتوانید مطالب مربوط به پشتیبانی موبایل گوگل را که برای وبمستران و توسعه دهندگان وب تهیه شده است، مطالعه کنید:
Mobile Friendly Sites - Google Developers
دستورالعملهای کیفیت جست وجوی گوگل و نحوه استفاده از آنها به نفع خودتان
کیفیت جستوجو موضوعی است که اهمیت زیادی دارد، زیرا میتواند تأثیر بسزایی بر رتبه بندی ها داشته باشد. چرا اینچنین است؟ زیرا برای گوگل مهم است که کاربران به نتایج جست وجوی با کیفیت و معتبر ارسال شوند و بتواند از موقعیت خود به عنوان ارائه دهنده بهترین تجربه جستوجو برای کاربر محافظت کند.
کمی مبهم به نظر می رسد، اما میتوانید از کیفیت جست وجوی گوگل به نفع خود استفاده کنید و بر رقبا برتری داشته باشید. آیا میدانستید که تیم کیفیت جست وجوی گوگل دستورالعملهای ارزیابی کیفیت جست وجو خود را که در ۲۷ ژانویهٔ ۲۰۱۷ به روزرسانی شده به صورت عمومی منتشر کرده است؟ اگر نمیدانستید خب اکنون میدانید! این سند ۱۶۰ صفحه دارد و قطعاً خواندن همۀ این صفحه ها حوصله سربر است. من مهمترین و کاربردی ترین راه کارها را فهرست میکنم، بنابراین میتوانید از آنها برای پیشرفت خود استفاده کنید.
مهمترین عوامل دستورالعملهای ارزیابی کیفیت جست وجوی گوگل
در گزارش گوگل، مهمترین عوامل درباره کیفیت جستوجو فهرست شده که در ادامه آورده شده است. درست است تخصص و اعتبار و اعتماد!
یادتان باشد گوگل برای تعیین میزان کیفیت به تخصص، اعتبار و قابلیت اطمینان صفحه و سایت نگاه میکند. آنچه برای گوگل حائز اهمیت است مواردی مانند کیفیت محتوا و میزان تبلیغات تهاجمی سایت، شهرت سایت و نویسندگان آن و همین طور اطلاعات عمومی در مورد مالکیت سایت، جزئیات تماس و چند عامل دیگر هستند.
اکنون که میدانیم چه مواردی از دیدگاه سطح بالا مهم هستند، باید مستقیماً روی شیوه های کاربردی و اجراشدنی تمرکز کنیم که از این سند استخراج شده است و بر تلاش عملی برای یافتن راهی برای کسب رتبه بالاتر در نتایج جستوجو تأثیر می گذارد.
نکته های مهم و کلیدی دستورالعملهای ارزیابی کیفیت جستوجو
1- نام واقعی، نام شرکت و اطلاعات تماس در صفحه مربوطه. اگر این اطلاعات را در وبسایت خود ندارید چرا باید گوگل یا هر شخص دیگری به شما اعتماد کند؟ پس بهتر است مطمئن شوید که آنها را ثبت کرده اید.
2- لینکهای ساختاری داخلی که غیر طبیعی و زیاد هستند و معمولاً بین فوتر و سایدبار قرار دارند. اگر ۱۵۰ لینک روی فوتر باشد، روشن است که قصد فریب گوگل را داشته اید؛ بهتر است در مورد لینکهای فوتر و سایدبار با احتیاط عمل کنید و آن را به مهمترین صفحات سایت یا مواردی که برای کاربر مفید است محدود کنید.
3- کسب درآمد بیش از حد از محتوا، اگر تبلیغات را به عنوان محتوای اصلی سایت پنهان میکنید یا تبلیغاتتان فضای بیشتری را نسبت به محتوای اصلی اشغال میکند، ارزیابی کننده جست وجوی گوگل، سایت شما را به عنوان اسپم نشان میدهد. برای تبلیغات، رویکرد عقلانی داشته باشید و زیاده روی نکنید.
4- فهرست ویراستاران و مشارکت کنندگان، آیا مقاله ها را با اسم مستعار یا نام کاربری خاصی منتشر میکنید؟ فهرست کردن نام مشارکت کنندگان و ویراستاران مانند افراد واقعی، اعتماد و کیفیت صفحه را افزایش میدهد.
5- ذکر منابع. آیا چندین مقاله را گروهی و بدون ذکر منابع منتشر می کنید؟ اگر منابع مقاله ها را ذکر کنید کیفیت بهتر و رتبه بالاتری به دست می آورید. درج منابع نشان می دهد نویسنده برای پژوهش تلاش کرده است که این موضوع اعتبار صفحه را افزایش میدهد.
6- صفحات تراکنش مالی. همه خرده فروشان الکترونیکی و دراپ شیپرها باید به این نکته توجه کنند که صفحاتی که تراکنش مالی مانند سبد خرید، تسویه حساب، صفحات محصول و.... را دارند باید به صفحات بازپرداخت، مرجوعی، اطلاعات تحویل و قوانین و مقررات سایت لینک شوند. شرایط سایت خود را از دیدگاه یک کاربر بررسی کنید، اگر شما خریدار هستید ولی هیچ یک از اطلاعاتی که گفته شد در آن سایت درج نشده باشد چقدر برای خرید اعتماد میکنید؟
7- برخورداری صفحات مربوط به اطلاعات مالی از بالاترین کیفیت. گوگل در خصوص این صفحات سخت گیرتر است زیرا این قسمت در دسته Your Money or Your Life قرار می گیرد، به این معنی که میتواند بر رفاه مالی کاربر تأثیر بگذارد. اگر چنین محتوایی را منتشر میکنید، مطمئن شوید که تمام تلاش خود را برای ارائه مقالات باکیفیت و دقیق با ذکر منابع، روابط مالی کاملاً روشن با ذکر نام نویسنده یا شرکت تولید کننده محتوا انجام می دهید.
این موارد خلاصه ای از مهمترین دستورالعملهای ارزیاب جست وجوی گوگل است. اگر آنها را در سایت خود ندارید ایجادشان کنید چرا که نبود آنها میتواند به رتبه بندی شما آسیب بزند. اگر هم واقعاً تمایل دارید که ۱۶۰ صفحه درباره ارزیابی کیفیت صفحه بخوانید فقط کافی است به سایت زیر مراجعه کنید.
Search Quality Evaluator Guidelines - Google
خوانایی، سئو برای آینده
یکی از قویترین عوامل رتبه بندی در سئو خوانایی است که اغلب بسیاری از متخصصان این حوزه آن را نادیده میگیرند و فرصتی طلایی برای کسانی محسوب میشود که از آن مطلع اند.
گوگل آشکارا بیان کرده است که خوانایی یکی از موضوعات مورد توجه و مهم برای وب مستران است. مت کاتز، رئیس سابق وب اسپم گوگل، به این موضوع اشاره کرده است که اگر محتوای سایت غلط املایی داشته باشد و کمتر جستوجو شود، در رتبه بندی پایین قرار می گیرد؛ به همین دلیل باید به وضوح و شفافیت توجه کنید. در واقع منظور از خوانایی، نداشتن غلط های املایی نیست، بلکه محتوا باید با زبان و ساختار جمله بندی ساده به گونه ای باشد که دامنه وسیعی از مخاطبان بتوانند آن را بخوانند .
وجود همبستگی قوی بین سایتهایی که در رتبه بالایی قرار دارند و سادگی خواندن محتوا، سبب شده تا در گزارش عوامل رتبه بندی سرچ متریکس گوگل، عاملی به عنوان خوانایی فلش مطرح شود. براساس این گزارش، سایتهایی که در ۱۰ صفحه برتر ظاهر میشوند میانگین نمرهٔ خوانایی فلش ۷۶.۰۰ را نشان میدهند، محتوایی که خواندن آن برای دانش آموزان ۱۳ تا ۱۵ ساله و بزرگتر نسبتاً آسان است.
منطقی است که خوانایی یکی از نگرانیهای گوگل است. به طوری که گوگل سایتهایی را که محتوای آنها برای دامنه وسیع تری از مخاطبان، قابل خواندن است تشویق میکند و درآمد تبلیغاتی این سایتها را افزایش میدهد. اگر سایتهایی که تنها برای جمعیت محدودی از افراد با تحصیلات دانشگاهی، جذاب هستند تشویق شوند، آنگاه جذابیت عمومی و سهم بازار گوگل کاهش مییابد.
با افزایش تعهد کاربر و ایجاد محتوایی که برای دامنه وسیعی از مخاطبان قابل خواندن باشد، میتوانید سئوی داخلی سایت را بهبود دهید. همچنین میتوانید از آزمون خوانایی فلش استفاده کنید و محتوای سایت را بررسی کنید. این نرم افزار کاربرد جمله ها را بررسی می کند و به خوانایی محتوا نمره می دهد. نمره های بین ۹۰ تا ۱۰۰ نشان می دهد که فهم محتوا برای یک دانش آموز 11 ساله ساده است، نمرهٔ ۶۰ تا ۷۰ به معنای سادگی فهم محتوا برای دانش آموزان ۱۳ تا ۱۵ ساله است، نمره 0 تا ۳۰ نشان میدهد که این متن فقط برای فارغ التحصیلان دانشگاهی قابل فهم است. میتوانید از این ابزار رایگان استفاده کنید. هدف شما باید نمرهٔ خوانایی بین ۶۰ تا ۱۰۰ باشد. برای بهتر کردن نمره خوانایی، محتوا را ویرایش کنید، به این صورت که برای هر جمله از کلمه های کمتری استفاده کنید، همچنین از کلمه هایی استفاده کنید که ساده تر هستند.
چگونه میتوان با استفاده از بازاریابی محتوا ترافیک و رتبه بندی سایت را افزایش داد؟
یکی از قویترین استراتژیهای سئو در صفحه، افزودن محتوای منحصر به فرد و جدید به سایت شماست. اگر پیوسته صفحه های جدیدی را به سایت خود اضافه کنید، به ترافیک بیشتری دست خواهید یافت. در حقیقت انتشار محتوای بیشتر ترافیک سایت را به صورت نمایی افزایش می دهد.
وقتی به این موضوع فکر میکنید، متوجه سادگی آن میشوید. به همین علت وبلاگها و سایتهای خبری جدید، با انتشار منظم خبرها به نتایج خوبی میرسند. در واقع محتوای بیشتر به معنای رتبه بندی بالاتر، بازدیدکنندگان بیشتر و فروش بیشتر است.
1- محتوای جدید را بر اساس یک زمان بندی منظم روی سایت قرار دهید.
اگر قصد دارید محتوای جدیدی به سایت خود اضافه کنید، باید درباره برنامه زمان بندی تصمیم بگیرید و به آن پایبند باشید. این موضوع کاملاً بدیهی است، اما در کمال تعجب بسیاری از صاحبان کسب و کار فقط در خصوص راه اندازی سایت صحبت میکنند و هرگز به آن نمیپردازند. در حالی که با داشتن فهرستی منظم برای انتشار محتوا میتوانید شاهد افزایش رتبه و عملکرد بهتر در موتورهای جستوجو و رشد بازدیدکنندگان وفادار باشید. بدون داشتن فهرست یا برنامه اختصاصی این مهم هرگز انجام نمیشود.
اگر خودتان توانایی ایجاد محتوا را ندارید یا بودجه تان برای استخدام یک تولید کننده محتوای بازاریابی تمام وقت کافی نیست، سعی کنید یک نویسنده دورکار استخدام کنید. نویسندگان کاربلد برای هر مقاله مبلغی بین 200 تا 500 هزار تومان دریافت میکنند و به طور مرتب محتواهای جدید مطابق با سلیقه تان به شما تحویل میدهند.
همچنین میتوانید با نویسندگان با استعداد ارتباط برقرار کنید؛ سایت های پونیشا و کارلنسر دارای تعداد زیادی محتوا نویس است که می توانید از آنها استفاده کنید.
2- فعالیت خود را در شبکه های اجتماعی افزایش دهید.
واضح است که شما باید از رسانههای اجتماعی برای افزایش بازدید از پستها یا صفحه های جدید اضافه شده به سایت خود استفاده کنید. هر زمان که محتوای جدیدی منتشر میکنید، آن را در همه شبکههای اجتماعی خود به اشتراک بگذارید و چند روز بعد هم همان مطلب را مجدداً ارسال کنید، با این کار افراد متفاوتی میتوانند این محتوا را مشاهده کنند. در نتیجه با افزایش فعالیت در رسانه های اجتماعی در رتبه بالاتری قرار میگیرید.
3- به وبلاگ نویسانی مراجعه کنید که درباره موضوع وبلاگ شما پستهای خلاصه مینویسند.
برخی از وبلاگ نویسان اغلب پستهای خلاصه ای را مینویسند که در آنها فهرستی از وبلاگ ها یا مقاله هایی را که باید در خصوص یک موضوع خاص بخوانید معرفی میکنند. با یک پیام شخصی و دادن لینکهای بهترین پست های وبلاگ تان با وبلاگ نویسان ارتباط برقرار کنید. با یک توضیح کوتاه در وبلاگ، تصویر و لینک دادن به کانالهای اجتماعی خود کار را برای نویسنده در به روزرسانی پستها آسانتر کنید. اطمینان حاصل کنید که برای آغاز، سطح اولیه ای از محتوای ارزشمند دارید، سپس با وبلاگ نویسان تماس بگیرید. با تلاش کافی برای پیگیری، میتوانید ظرف مدت یک یا دو هفته لینک های وبلاگ خود را مشاهده کنید.
در اینجا چند پرسش برای یافتن پستهای مرتبط وجود دارد. "کلمه کلیدی" را با عنوان وبلاگ خود جایگزین کنید:
☳ وبلاگهای "کلمه کلیدی" که باید دنبال کنید
☳ وبلاگهای "کلمه کلیدی" که باید بخوانید
☳ وبلاگهای "کلمه کلیدی" را دنبال کنید
☳ وبلاگهای "کلمه کلیدی" در سال ۲۰۲۲
☳ بهترین وبلاگهای "کلمه کلید"
چک لیست به روز رسانی HTTPS و SSL
در عصر رسوایی های امنیتی، گروههای اسرارآمیز هک، برنامه های نظارتی دولت و افراد مشهوری که محتواهایی نامناسب را برای یکدیگر ارسال میکنند، درک اینکه چرا گوگل، اپل و سایر شرکتهای فناوری، همه را به امنیت بیشتر ترغیب میکنند آسان است. بخشی از این روند، حمایت و پشتیبانی گوگل از رمزگذاری وب سایت است. گوگل در ۲۴ آگوست ۲۰۱۴ علناً گواهی نامههای امنیتی SSL را یکی از نشانههای رتبه بندی اعلام کرد.
از آنجا که گوگل آشکارا رمزگذاری سایت را تأیید کرده است، پس عامل رتبه بندی مثبت در الگوریتم آن است و قصد دارد آن را تقویت کند. از این رو بهتر است گواهی امنیتی SSL روی سایت خود نصب کنید. اگر به اندازه کافی ترغیب کننده نیست، بهتر است بدانید گوگل کروم از اکتبر ۲۰۱۷ به کاربرانی که از سایتهای بدون SSL استفاده میکنند هشدار امنیتی میدهد.
هنگامی که کاربران در حالت ناشناس از سایتهای بدون SSL استفاده میکنند و روی سایتهای بدون SSL حاوی فرم های وب تمرکز میکنند، اخطار امنیتی در نوار آدرس کروم مبنی بر اینکه وب سایت "امن نیست" نمایش داده می شود.
اگر از خود میپرسید که دارم از چه صحبت میکنم فقط کافی است به یاد بیاورید که احتمالاً هنگام ورود به سیستم بانکداری اینترنتی یا حساب جیمیل خود، رمزگذاری وب سایت را مشاهده کردهاید. وقتی در ابتدای آدرس وب یک قفل سبز مشاهده میکنید و در مقابل آن HTTPS وجود دارد بدان معناست که اتصال، رمزگذاری شده است و مالک سایت یک گواهی امنیتی نصب کرده و مالکیت سایت را تأیید کرده است.
رمزگذاری وب سایت، ارتباط مستقیمی میان کاربر و سرور وب سایت ایجاد میکند که کمی شبیه تونل است. تنها کسانی که میتوانند اطلاعات را بخوانند سرور وب و کاربر هستند. متأسفانه، نصب گواهی امنیتی برای افزایش رتبه بندی شما کافی نیست. برای اطمینان از اینکه گوگل، همه موارد را به درستی انتخاب میکند، یک فرایند انتقال وجود دارد.
در ادامه، فهرستی از مراحل اساسی را برای به روزرسانی وب سایتتان بدون از دست دادن رتبه بندی یا بهینه سازی سئو آورده ام. اما این فرایند از لحاظ فنی بیشتر از جابه جایی چند کلمه کلیدی در صفحه است. شما باید مستندات پشتیبانی شده توسط گوگل را بخوانید و باید از توسعه دهنده خود بخواهید که این کار را انجام دهد و احتمالاً بهتر است قبل از اتمام این فرایند از راهنمای حرفهای سئو بهره مند شوید.
1- برای نصب گواهی امنیتی با میزبان وب یا ارائه دهنده ثبت دامنۀ خود تماس بگیرید. هزینه های معمول بسته به نوع گواهینامه میتواند از ۵00 هزار تا چند میلیون تومان در سال باشد.
2- اطمینان حاصل کنید که HTTP سایت شما به نسخه HTTPS نسخه ریدایرکت میشود (انتقال پیدا میکند).
3- همه منابع داخلی و لینکهای داخلی در کد HTML خود را برای استفاده از URLهای مرتبط به روزرسانی کنید. این کار شامل ارجاع به فایلهای ,JavaScript ,CSS ,HTML تصاویر و سایر فایلهای ارجاع شده در کد HTML شماست . اطمینان حاصل شود که همه ارجاعها به فایلهای CSS ، جاوا اسکریپت، تصاویر و فونتها از HTTPS فراخوانی می شوند.
4- همۀ برچسبهای کنونیکال خود را برای اشاره به نسخه جدید HTTPS به روزرسانی کنید.
5- نسخه جدید HTTPS سایت خود را در سرچ کنسول گوگل تأیید کنید.
6- یک نقشه سایت XML را در نمایه HTTPS سرچ کنسول گوگل بارگذاری کنید. این نقشه سایت باید شامل صفحه های HTTPS جدید سایتتان باشد.
7- همه لینکهای موجود در حسابهای شبکههای اجتماعی و سایر مطالب بازاریابی خود را به روزرسانی کنید تا به URLهای جدید اشاره کنند.
بهینه سازی رفتار کاربر، چگونه از فناوری یادگیری ماشین گوگل به نفع خودتان استفاده کنید؟
تاکنون چیزی درباره پروژه پایجیون شنیده اید؟ ارتش مخفی جنگ جهانی دوم ایالات متحده، پروژه ساخت موشکهایی را طرح ریزی کرد که با ضربه نوک پرنده به صفحه نمایش هدایت میشد؟ این پروژه را روان شناس رفتاری مشهور دانشگاه هاروارد، بیاف اسکینر، در ۱۹۴۵ توسعه داد و البته او بعدها از کارش اخراج شد چراکه معتقد بود هیچ کسی ما را جدی نمی گیرد. بعدها اسکینر کارهای برجسته تری در زمینهٔ تجزیه وتحلیل رفتاری انجام داد که بسیار هم جدی گرفته شد و روان شناسی رفتاری به عنوان یک رشته روانشناسی رسمی شناخته و پایه گذاری شد.
نحوه رفتار با مشتریان آنلاین، ضربه زدن به صفحه نمایش، نقطه حساس و اساسی برای گوگل است و سیگنالهای رفتار با کاربر مانند بانس ریت، زمان بودن در سایت و تعداد کلیک به ۱۰ عامل برتری رتبه بندی در گوگل تبدیل شده است. الگوریتم یادگیری ماشین گوگل به نام رنک برین، سیگنالهای این رفتار را مشاهده و نتایج جستوجو را در زمان واقعی محاسبه میکنند. خوشبختانه شما میتوانید از این عامل به نفع خود استفاده کنید و با بهینه سازی رفتار کاربر رتبه های بالاتری را به دست آورید.
بهبود رفتار کاربر در سایت شما دیگر یک انتخاب نیست که میتواند باشد یا نباشد، بلکه یک الزام و نیاز جدی برای هر متخصص سئوست و یک تکنیک قدرتمند برای هرکسی که میخواهد در ده رتبه برتر گوگل قرار داشته باشد، محسوب میشود. روشهای عملی برای اعمال نفوذ در الگویتم یادگیری ماشین گوگل را بخوانید تا هرچه سریعتر صفحه تان را در صدر جدول قرار دهید.
افزایش نرخ کلیک
نرخ کلیک درصد افرادی است که لینک صفحه ای از سایت شما را در نتایج جستوجو مشاهده و روی آن کلیک میکنند. اگر تعداد افراد بیشتری روی سایت شما کلیک کنند، این مفهوم را به گوگل القا میکند که صفحه شما برای کاربران جذاب است با این هفت تکنیک نرخ کلیک را بهبود ببخشید:
1- از متاتگهای عنوان و توضیحات متای مناسب برای صفحات خود استفاده کنید. متاتگهای پرنشده منجر به نمایش خودکار بخشی از متن صفحه به انتخاب گوگل میشود که عموماً تعداد کلیک پایینی دریافت میکنند.
2- متاتگهای قانع کننده ایجاد کنید. برای رسیدن به این هدف، عملی، توصیفی و خاص فکر کنید. دقیقاً مشخص کنید که چرا کاربران به جای صفحه نتیجه رقیب باید روی صفحه نتیجه شما کلیک کنند.
3- برای اینکه دیده شوید از شماره ها و کاراکترهای ویژه استفاده کنید. به طور طبیعی اعداد و کاراکترهای خاص، تعداد کلیک بیشتری را جذب میکنند. کاراکترهایی مانند خط مستقیم، خط تیره و پرانتز باعث میشود که توجه به لینک شما در نتایج جستوجو بیشتر شود و کلیکهای بیشتری کسب کند.
4- در URLها از کلمه های کلیدی استفاده کنید. یو آر ال ها با کلمه های کلیدی نشان میدهد که میتوان صفحه شما را با یک نگاه سریع مشاهده کرد و این باعث میشود کلیکهای خودکار دریافت کند.
5- از URLهای کوتاه استفاده کنید. هم کاربران و هم گوگل URLهای کوتاه را دوست دارند.
6- rich snippet (مانند ستاره ها یا تصویر کنار (URLها میتوانند تا ۳۰ درصد کلیک بیشتری کسب کنند.
7- بهبود صفحات کم بازدید. از طریق سرچ کنسول گوگل خود گزارش صفحات با CTR پایین را جستوجو کنید. متاتگ ها و URLهای این صفحه ها را بهبود بخشیده و تلاش کنید که کلیک بیشتری دریافت کنند.
به نظر شما کدام یک از مثالهای زیر تعداد کلیک بالاتر و در نتایج جستوجو رتبه بالاتری دارد؟
افزایش زمان حضور در سایت
زمان حضور در سایت نشان میدهد کاربران به محتوای شما جذب میشوند یا بلافاصله برای یافتن نتایج بهتر روی دکمه بازگشت کلیک میکنند.
اگر بتوانید زمان بودن کاربر در ساییتان را بهبود ببخشید، نحوه ارتباط کاربران با محتوای شما برای یادگیری ماشین گوگل با الگوریتم رنگ برین اهمیت بیشتری خواهد داشت. با کمک این الگوریتم میتوانید رتبه خود را بهتر کنید. در ادامه پنج تکنیک ساده را مطرح کرده ام:
1- لینکهای داخلی را در محتوای خود افزایش دهید. ایجاد لینکهای داخلی مرتبط در محتوای شما، کاربران را به بازکردن و مرور صفحه های بیشتر در سایتتان ترغیب میکند، ۲ تا ۳ لینک داخلی در هر پست وبلاگ کافی است.
2- مطالب خود را طوری به اشتراک بگذارید که خواندن آن برای کاربر آسان باشد. از فونت بزرگ ترجیحاً ۱۶ یا ۱۸ استفاده کنید تا کاربران برای خواندن مطالب شما نیاز به استفاده از ذره بین نداشته باشند، از جملههای کوتاه و ساده استفاده کنید و محتوای خود را به زیر عنوانها، فهرستهای شماره دار، پاراگرافها و جمله های کوتاه تقسیم کنید.
3- به نظر میرسد خواندن مقاله های طولانی زمان بیشتری میگیرد و طبق تحقیق Ahrefs به طور طبیعی محتوا با تعداد کلمه های طولانی تر لینکهای بیشتری را نیز به خود جلب میکند.
4- از ویدئو استفاده کنید. طبقه مطالعه انجام شده، از سال ۲۰۲۱، ۸۰ درصد ترافیک اینترنت در ویدئوست. به عبارت ساده تر، کاربران عاشق ویدئو هستند. وقتی کاربری ویدئویی را در صفحه شما مشاهده میکند، متریک زمان حضور کاربر در سایت شما را به طرز شگفت انگیزی افزایش میدهد.
5- از رسانههای تعاملی استفاده کنید. رسانههای تعاملی مانند نمایش اسلایدها و ابزارهای آنلاین، تکنیکهای آزمایش شده برای افزایش زمان در سایت و درگیر شدن مخاطباند.
خلاصه ای از سئوی داخلی سایت
اگر کسب وکار کوچکی دارید، تکنیکهایی که در ابتدای این مقاله گفته شد چه تأثیری در آن ایجاد خواهند کرد؟ اطمینان از اینکه سایت شما کلمه های کلیدی مناسبی دارد و برای همه کاربران در دسترس است چطور؟
اگر برای یک شرکت بزرگ سئو میکنید و ترافیک زیادی نیاز دارید، انتشار مرتب مطالب جدید و اطمینان از تنظیمات درست بخشهای ساختاری سایت چه تفاوتی ایجاد خواهد کرد؟ ارسال مرتب پستهای جدید بلاگ، اطمینان از درست کارکردن نقشه های سایت، نداشتن محتوای تکراری و برای خطای ۴۰۴ چطور؟
مهمترین عامل عمل و اقدام شماست. سئو on-page اغلب راحت ترین نوع سئوست . به یاد داشته باشید تغییرات کوچک میتواند منجر به نتایج بزرگ شود. این روشها را اجرا کنید و رتبه بندی سایت خود را بهبود ببخشید. برای خوانندگانی که میخواهند این تئوری را اجرایی کنند، همه مراحل جست وجوی کلمه های کلیدی و نکته های بهینه سازی on page در چک لیست سنو گنجانده شده است.
نویسنده: علیرضا نوفرستی | متخصص دیجیتال مارکتینگ شرکت پیشگامان دامنه فناوری